Εργατικός Αγώνας

Η κυβερνητική φάμπρικα δικαστικών διώξεων σε διαδηλωτές δεν θα περάσει!

Σε νέα φάση μπαίνει η κόντρα της κυβέρνησης με τον «εχθρό λαό» και το μαζικό κίνημά του,  καθώς η αστυνομία βάζει μπρος τη φάμπρικα των ποινικών διώξεων ενάντια σε όσους επιμένουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους να διαμαρτύρονται μαζικά και δημόσια.

Με κυβερνητικές εντολές, η ΕΛΑΣ σχηματίζει δικογραφίες σε βάρος όσων διοργάνωσαν και συμμετείχαν στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Οι κατηγορίες είναι ότι οι συμμετέχοντες παραβίασαν διατάξεις του κυβερνητικού εκτρώματος για τις δημόσιες συναθροίσεις επειδή δεν είχαν κάνει «επίσημη αναγγελία» των κινητοποιήσεων στην αστυνομία, δεν είχαν ορίσει υπεύθυνους οργανωτές και ξεπέρασαν το «νόμιμο» όριο των 100 ατόμων που ετσιθελικά έθεσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκης. Επιπρόσθετα θα κατηγορηθούν και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα «περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό».

Και για να δείξουν πως δεν αστειεύονται σήμερα επέλεξαν να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ πως ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ Μιχάλη Γιαννάκου για «παράβαση του νόμου περί διαδηλώσεων» με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα από χθες, μετά τη συγκλονιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει, μέσω φιλικών ΜΜΕ, μια άνευ προηγουμένου γκεμπελική προπαγάνδα σχετικά με τις υγειονομικές «παραβιάσεις» των συμμετεχόντων στα χτεσινά συλλαλητήρια για να δημιουργήσει ένα άλλοθι πως «το κράτος θα πατάξει τους παράνομους». Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η Ελλάδα είδε τα μέτρα προφύλαξης που τηρήθηκαν στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να τραβήξει στα άκρα το σκοινί βάζοντας απέναντι της το κίνημα. Θορυβημένη από το κουρέλιασμα των αυταρχικών και εμμονικών της απαγορεύσεων, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό με μαζικές διώξεις για να αποτρέψει νέες ακόμα μαζικότερες κινητοποιήσεις. Είναι επιλογή της να μεταφέρει τη μάχη σ’ ένα πεδίο που θεωρεί ότι ελέγχει χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένες κατηγορίες και πρόθυμους εισαγγελείς για να κάνει την Ελλάδα να αναστενάζει όχι πια στα γήπεδα, όπως έλεγε το παλιό τραγούδι, αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καθένας με τα όπλα του.

Το όπλο του μαζικού κινήματος, η δύναμη και η δυναμική του,  φάνηκε χτες. Οι ενωτικές και αποφασιστικές διαδηλώσεις έδειξαν πως παρά τις απαγορεύσεις -ή και εξαιτίας τους- ο λαϊκός παράγοντας αντιδρά με το δίκιο και τον αγώνα του. Και σ΄ αυτό θα πρέπει να επενδύσει ο λαϊκός παράγοντας.  Τα σχέδια της κυβέρνησης για επαναφορά στο καθεστώς αστυνομοκρατίας και πολιτικών διώξεων δεν θα περάσει!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων άρχισε. Θα είναι μακρύς, θα είναι επίπονος αλλά θα είναι νικηφόρος!

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας