Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της  και προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές και το ήθος των κομμουνιστών αλλά παραπέμπουν ευθέως σε υποκοσμιακές πρακτικές.

Γνωρίζαμε ότι εδώ και καιρό καλλιεργούσαν μια ψιθυρολογία σε βάρος του Εργατικού Αγώνα και στελεχών του με στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή τους. Ευελπιστούν ότι αν τα καταφέρουν θα αδυνατίσουν ή θα εμποδίσουν τον πολιτικό λόγο της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας. Ορισμένες από αυτές τις συκοφαντίες τις περιέλαβαν σε εσωκομματικά κείμενα ή τις ανάρτησαν στο site 902.gr. Το τελευταίο, όμως διάστημα ξεπέρασαν κάθε όριο. 

Στην Πάτρα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σαμποτάρουν την πολιτική εκδήλωση του Εργατικού Αγώνα. Μέρες πριν την εκδήλωση, έστελναν συνεργεία της ΚΝΕ να κατεβάζουν τις αφίσες της ΚΚ-ΕΑ από τους δημόσιους χώρους. Τη μέρα της εκδήλωσης έστειλαν από νωρίς ανθρώπους τους στην είσοδο του Μεγάρου να καταγράφουν τους προσερχόμενους κατά την είσοδό τους. Κι όταν η εκδήλωση ξεκίνησε, αξιοποιώντας την σχέση του κόμματος με τον Δήμο, φρόντισαν να κλειδώσουν την εξωτερική πόρτα εισόδου για να εμποδίσουν όσους θα έρχονταν με καθυστέρηση να εισέλθουν στο χώρο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης. Παρόμοια «ατυχήματα» συνέβησαν και σε εκδήλωση άλλων αριστερών οργανώσεων κομμουνιστικής αναφοράς όταν, «από λάθος» των δημοτικών-κομματικών υπευθύνων του Μεγάρου, η εκδήλωση έγινε χωρίς φωτισμό. Τα περιστατικά αυτά δείχνουν πώς αξιοποιεί το ΚΚΕ τις δημόσιες θέσεις που καταλαμβάνουν τα μέλη του και πώς συμπεριφέρεται ως «αρχή» ενάντια σε όσους θεωρεί «εχθρούς».

Προ ημερών σε ένα από τα ανεπίσημα κομματικά blog το Revolution now, πέραν των χυδαιοτήτων που γράφτηκαν κατά του Γιώργου Πετρόπουλου διατυπώθηκε και ευθεία απειλή για την ίδια του τη ζωή. «Και να θυμάσαι κάποια στιγμή το κίνημα περνάει από το όπλο της κριτικής στο αντίστροφό του....». Τέτοιος ξεπεσμός.

Νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν; Γελιούνται αν το νομίζουν.

Εμείς πιστεύουμε πως δεν θέλουν να τρομοκρατήσουν εμάς. Ξέρουν ότι η τακτική τους σε μας δεν πιάνει. Επιδιώκουν όμως να τρομοκρατήσουν τους τίμιους κομμουνιστές που προσεγγίζουν τις γραμμές μας καθώς αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία ρίχνει το κόμμα, η πολιτική της ηγεσίας του. Ούτε κι αυτό θα το πετύχουν.

Τους προκαλούμε όμως ανοικτά να πάρουν θέση: Συμφωνούν με την ψιθυρολογία αλλά και όσα γράφονται ανοικτά στο όνομα του ΚΚΕ περί «χαφιέδων του Εργατικού Αγώνα»; Συμφωνούν με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην εκδήλωσή μας στην Πάτρα; Εγκρίνουν τις ποικιλόμορφες απειλές και τις εκδηλώσεις τραμπουκισμού εναντίον μας;

Υποψιαζόμαστε ότι θα σιωπήσουν.  Οφείλουν να γνωρίζουν όμως ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Η σιωπή στην πολιτική είναι απόδειξη ενοχής.


ΥΓ: Μετά από το σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, οι διαχειριστές της σελίδας έσβησαν όλα τα σχόλια νομίζοντας πως έτσι θα εξαφανίσουν τις αποδείξεις των πράξεων τους. Κατά κακή τους τύχη, όμως, διαδικτυακοί φίλοι αποτύπωσαν φωτογραφικά τις ασχημονίες τους. Τις παραθέτουμε ως αποδεικτικά στοιχεία για να μην κατηγορηθούμε πως χαλκεύουμε κατηγορίες εναντίον τους. Δείτε τις ΕΔΩ.

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ