Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοινώσεις KK-ΕΑ

Ανακοίνωση της ΚΚ-ΕΑ.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Κυπριακό, που τροποποιεί ριζικά τη θέση δεκαετιών του κόμματος για διεκδίκηση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο. Το ΑΚΕΛ αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωση του που αναφέρει ότι «η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ. διαπράττει σοβαρό λάθος με την αντικατάσταση της διαχρονικής θέσης του κόμματος για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδίας με τη θέση για ‘‘ενιαίο κράτος’’….». Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα και κυρίως την Κύπρο, ιδιαίτερα με την παρέμβαση 47 κομμουνιστικών κομμάτων που με δήλωση τους στηρίζουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωση της Κ.Κ. Εργατικός Αγώνας Ιωαννίνων.

Εδώ και κάποιες μέρες, με πρωτοβουλία της ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, έχει αρχίσει και συζητιέται και στη πόλη μας το ενδεχόμενο της διοργάνωσης της πρώτης «λευκής νύχτας». Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν τοποθετηθεί υπέρ και αναμένεται και η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Τουρκία τα ξημερώματα της 16ης Ιούλη και η μάχη εξουσίας που διεξάγεται στη γειτονική χώρα δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για το λαό της Τουρκίας και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου της Πρωτομαγιάς του 1886, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του Μάη του '44, τους καπνεργάτες του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, τα εκατομμύρια όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων στους χώρους δουλειάς.

H οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα όλους τους εργαζόμενους. Απλά ερωτήματα σαν κι αυτά: “που θα πάει αυτή η κατάσταση;”, “υπάρχει κάποια διέξοδος;” απασχολούν καθημερινά τους ανθρώπους του μόχθου αναδείχνοντας τη βαθιά ανησυχία τους για το ψωμί τους και την τύχη της χώρας. H κυβέρνηση συνεργασίας του μαύρου μετώπου υπό τον Λουκά Παπαδήμο απαντάει στις αγωνίες του κόσμου με νέα μέτρα. Πιο σκληρά, πιο αντιλαϊκά, πιο βάρβαρα. Άλλωστε γι αυτό το λόγο «ήρθε διορισμένη» από τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ.

IMAGE «Καρόσι»: θάνατος από εξαντλητική εργασία
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στις ημέρες μας κυριαρχεί ο απάνθρωπος και στυγνός καπιταλισμός. Δεν κομίζει κανείς κάτι καινούργιο λέγοντάς το. Κι όπως ξέρουμε στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς κυριαρχεί η ανεργία. Το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή... >>>>>>

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα