Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ανακοινώσεις KK-ΕΑ

Ο Εργατικός Αγώνας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις της 17ης Μάη. Η απογοήτευση, η αγανάκτηση του λαού πρέπει να αποκτήσει αγωνιστικό πρόσημο. Αυτή η απεργία να αποτελέσει μια απεργία στροφή στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, να εκφράσει ένα μαζικό ρεύμα αντίστασης και αγωνιστικής διάθεσης που θα εμποδίσει την επιβολή του 4ου μνημονίου και θα διεκδικήσει την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων που επιβλήθηκαν τα χρόνια αυτά και μαζί την ήττα της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών κομμάτων.

Δυναμικά, συγκρουσιακά ενάντια στην αντεργατική κρεμάλα.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Από τις 20 Φλεβάρη, η κυβέρνηση συνομολόγησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ τα νέα ακραία αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που στην ουσία συνιστούν νέο μνημόνιο, το 4ο μνημόνιο. Έτσι τώρα η σημερινή κυβέρνηση, αφού πρώτα επικύρωσε τα δύο προηγούμενα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα και με τα δύο τα δικά της, γίνεται ο εξολοθρευτής του εισοδήματος και των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες εκατοντάδων χιλιάδων εργατών στη χώρα μας και διεθνώς.

Ανακοίνωση της ΚΚ-ΕΑ.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Κυπριακό, που τροποποιεί ριζικά τη θέση δεκαετιών του κόμματος για διεκδίκηση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο. Το ΑΚΕΛ αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωση του που αναφέρει ότι «η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ. διαπράττει σοβαρό λάθος με την αντικατάσταση της διαχρονικής θέσης του κόμματος για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδίας με τη θέση για ‘‘ενιαίο κράτος’’….». Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα και κυρίως την Κύπρο, ιδιαίτερα με την παρέμβαση 47 κομμουνιστικών κομμάτων που με δήλωση τους στηρίζουν τις θέσεις του ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωση της Κ.Κ. Εργατικός Αγώνας Ιωαννίνων.

Εδώ και κάποιες μέρες, με πρωτοβουλία της ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, έχει αρχίσει και συζητιέται και στη πόλη μας το ενδεχόμενο της διοργάνωσης της πρώτης «λευκής νύχτας». Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν τοποθετηθεί υπέρ και αναμένεται και η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Τουρκία τα ξημερώματα της 16ης Ιούλη και η μάχη εξουσίας που διεξάγεται στη γειτονική χώρα δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για το λαό της Τουρκίας και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

IMAGE Ο φασιστικός υπόκοσμος ξαναχτυπά
Τρίτη, 16 Μάιος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Και πάνω που η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είχε ανάψει για τα καλά, και πάνω που οι κυβερνητικοί εταίροι στριμώχνονταν για να υπερασπιστούν τα νέα μνημόνια, τη λύση τους την έδωσε για άλλη μια φορά ο... >>>>>>

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα