Εργατικός Αγώνας

Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη

Δυναμικά, συγκρουσιακά ενάντια στην αντεργατική κρεμάλα.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Από τις 20 Φλεβάρη, η κυβέρνηση συνομολόγησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ τα νέα ακραία αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που στην ουσία συνιστούν νέο μνημόνιο, το 4ο μνημόνιο. Έτσι τώρα η σημερινή κυβέρνηση, αφού πρώτα επικύρωσε τα δύο προηγούμενα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα και με τα δύο τα δικά της, γίνεται ο εξολοθρευτής του εισοδήματος και των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες εκατοντάδων χιλιάδων εργατών στη χώρα μας και διεθνώς.

Γίνεται ο μακελάρης της εργατικής πρωτομαγιάς με ό,τι αυτή σηματοδοτεί. Συγκεκριμένα, με βάση τα νέα μέτρα, οι πολυπετσοκομένες πενιχρές πλέον, συντάξεις θα υποστούν μια νέα μαχαιριά-μείωση κατά 18% της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5500 έως 6000 € όλοι πλέον, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν νέο βαρύ χαράτσι άμεσης φορολογίας, μετά το 24% του ΦΠΑ, της αντιλαϊκότατης έμμεσης φορολογίας. Ταυτόχρονα και ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Αλλά και τα 140 προαπαιτούμενα που περιέχονται στο νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων περιγράφουν έναν βάρβαρο εργασιακό μεσαίωνα. Καταργούν την κυριακάτικη αργία, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ταυτόχρονα επιβάλλουν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, την ανταπεργία των εργοδοτών αλλά και τη ρήτρα, στην ουσία, απαγόρευσης της κήρυξης απεργίας των εργαζομένων. Τα δε λεγόμενα αντίμετρα αποδείχνονται απάτη για κατανάλωση χωρίς αντίκρισμα.

Η πρώτη ευθύνη για όλα αυτά ανήκει στην κυβέρνηση που έγινε συνένοχη της Ευρωένωσης και του ΔΝΤ. Ανάλογες όμως ευθύνες έχουν και τα κόμματα του λεγόμενου Ευρωμονόδρομου καθώς και ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός που με τη σύμπλευσή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε η πέμπτη φάλαγγα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτός ο συνδικαλισμός είναι αυτός που και άλλα νομοθετήματα – αντεργατικά εκτρώματα (νόμος Κατρούγκαλου), ουσιαστικά τα επικύρωσαν με «απεργίες» κατόπιν εορτής, όταν ψηφίζονταν στη βουλή. Έτσι και τώρα προκήρυξε την 24ωρη γενική απεργία στις 17 Μάη, που ίσως αλλάξει η ημερομηνία πραγματοποίησης της ανάλογα και με την ψηφοφορία των νέων μέτρων στη βουλή, πάντως και πάλι κατόπιν εορτής, απλά για το θεαθήναι. Άμοιρη ευθυνών δεν είναι και η ηγεσία του ΠΑΜΕ που έγινε συνοδοιπόρος αυτού του πουλημένου συνδικαλισμού και στον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τώρα, αφού για τρεις μήνες, από τις 20 Φλεβάρη που ήταν γνωστή η συμφωνία Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ, δεν πρότεινε τον αναγκαίο παρατεταμένο κλιμακούμενο απεργιακό αγώνα σύγκρουσης για αποτροπής αυτών των μέτρων, αλλά αρκείται στην, εκ των υστέρων, απεργία στις 17 Μάη αλλά και στην αποκλιμάκωση του αγώνα με συγκεντρώσεις στις 18 Μάη!!!

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αντικειμενικά αγαντάρει όλους αυτούς που βυσσοδομούν σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού. Εκ των πραγμάτων επομένως εκείνο που προέχει άμεσα, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να προσπεράσουν όλους αυτούς που με τα έργα τους, στέκονται απέναντι από τους εργαζόμενους. Είναι άμεση ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν και αυτήν την απεργία πραγματικό βήμα αποτελεσματικής πάλης ενάντια όχι απλά στα μέτρα αλλά ενάντια στη μήτρα που τα γεννά που είναι η Ευρωένωση και η οποία θα συνεχίσει να τα επωάζει στο διηνεκές σε βάρος του λαού μας όσο θα είμαστε το αγκιστρωμένο ψάρι της.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας