Εργατικός Αγώνας

Μόνη λύση η ανάπτυξη των αγώνων του λαού εναντίον του ιμπεριαλισμού και του πολέμου!

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Τις τελευταίες μέρες τα δεινά του πολέμου για τον πολύπαθο λαό της Συρίας διογκώνονται. Το Ισραήλ βομβαρδίζει συριακό αεροδρόμιο με πλήθος νεκρών.

Στη βόρεια Συρία εισέβαλαν τουρκικά στρατεύματα και έχουν καταλάβει σημαντικά τμήματα της χώρας.

Καταγγέλλεται το συριακό καθεστώς για επίθεση με χημικά όπλα στην Γκούτα της Συρίας με μεγάλο αριθμό νεκρών. Όμως, οι καταγγέλλοντες δεν δίνουν την παραμικρή εξήγηση για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας επίθεσης τη στιγμή που η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης από το στρατό βρισκόταν στο τέλος της και ενώ το συριακό καθεστώς ελέγχει σχεδόν ολοκληρωτικά το κατοικημένο τμήμα της χώρας.

Στην ανατολική Μεσόγειο, έχουμε πρωτοφανή συγκέντρωση πολεμικών στόλων των Δυτικών κυρίως και της Ρωσίας.

Σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες απειλούν με επίθεση στη Συρία και με κάθε τρόπο απειλούν τη Ρωσία.

Οι άξονες της αντιπαράθεσης συγκροτούνται και διευρύνονται. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία πρωτοστατούν στην προετοιμασία της επίθεσης μαζί και η Σαουδική Αραβία και ο άξονας των προθύμων Ισραήλ, Αιγύπτου και Ελλάδας. Από την άλλη ο «άξονας του κακού» στην περιοχή, δηλαδή η Ρωσία, το Ιράν, το συριακό καθεστώς, η Χεζμπολάχ κ.λπ.

Τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή και η οξύτατη αντιπαράθεση προοιωνίζουν δεινά για τους λαούς.

Στην αντιπαράθεση αυτή, άσχετα αν θα έχει ανοιχτή και άμεση συμμετοχή, η Ελλάδα είναι ενεργός παράγοντας, όπως αποδείχθηκε σε όλες τις μέχρι σήμερα επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή.

Καθημερινά στη χώρα μας πληθαίνουν οι φωνές για την ανάγκη νέων εξοπλισμών που αφενός θα κοστίσουν δισεκατομμύρια σε μια χρεοκοπημένη χώρα, προς όφελος των πολυεθνικών των όπλων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και αφετέρου θα δώσουν νέα ώθηση στον ανελέητο εξοπλιστικό ανταγωνισμό Ελλάδας και Τουρκίας που δεκαετίες τώρα τον υφίσταται ο ελληνικός λαός και καθόλου δεν ωφέλησε την άμυνα της χώρας, ίσα-ίσα στέρησε τεράστιους πόρους από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Η προοπτική για την Ελλάδα δεν είναι η ένταξη της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και σε άξονες και συμμαχίες υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αλλά μια πολιτική ειρήνης, φιλίας και ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες, η άμεση έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς επιθετικούς συνασπισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τη λύση αυτή μπορεί να την επιβάλει μόνο ο αγώνας του ελληνικού λαού και η διαμόρφωση ενός ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος παράλληλα και σε συνάρτηση με τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και την επιβίωση του λαού και τη χάραξη μιας νέας φιλολαϊκής προοπτικής.

 

Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας