Εργατικός Αγώνας

Τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

Οι λαϊκές εκδηλώσεις τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν!

Η, κατά παράβαση του Συντάγματος, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα που αποφάσισε ο αρχηγός της αστυνομίας είναι ένα ακόμη μέτρο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης πού ζει ο λαός από την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και που σταδιακά διογκώνεται.

Η προστασία της  υγείας του λαού από τον κορονοϊό που επικαλείται η κυβέρνηση για την απαγόρευση των συναθροίσεων είναι το μεγαλύτερο ψέμα.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν αναγκαία δραστικά μέτρα πριν έρθει το δεύτερο κύμα. Μέτρα αποτροπής του συνωστισμού όπως μεγάλη βελτίωση των συγκοινωνιών, μικρότερες τάξεις στα σχολεία, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, αναστήλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που στη δεκαετία των μνημονίων ισοπεδώθηκε, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, νοσοκομεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κλπ. Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Αντίθετα στην ανευθυνότητα της νεολαίας και του λαού που συνωστίζεται και στις εκδηλώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος βλέπει η κυβέρνηση τις αιτίες που καλπάζει η πανδημία, για αυτό και τα κάθε μορφής κατασταλτικά μέτρα είναι επανωτά.

Οι εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο ήταν δυνατόν να γίνουν με όλα τα μέτρα προφύλαξης όπως αρμόζει στη μεγάλη επέτειο της εξέγερσης εναντίον της δικτατορίας, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι οι απαγορεύσεις, ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι βασικό συστατικό της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν σχετίζεται μόνο με τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την αποφυγή του συνωστισμού, είναι κύρια πλευρά των σχεδιασμών της και όσο η κυβέρνηση παίρνει αντιλαϊκά μέτρα και μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια τόσο τα μέτρα θα αυξάνονται και  ο αυταρχικός κατήφορος θα μεγαλώνει. Στη χώρα διαμορφώνεται ένα αυταρχικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον φόβου και τρομοκράτησης, επιβολής νέων αυταρχικών νόμων και γιγάντωσης των κατασταλτικών μηχανισμών ως συνέχεια της κρίσης και της παρακμής πού την οδήγησαν οι κυρίαρχες δυνάμεις.

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα μακρόχρονο αγώνα. Στους αγώνες του λαού για την επιβίωση, για την υγεία και τη μόρφωση ο αγώνας για τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες είναι μία βασική παράμετρος. Η απόκρουση των αυταρχικών αντιδημοκρατικών μέτρων και πρακτικών της κυβέρνησης είναι πρώτιστο καθήκον του κινήματος.

Η απαγόρευση του γιορτασμού του Πολυτεχνείου και των συναθροίσεων δεν συνάντησε δυστυχώς την αντίσταση των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Η ουσιαστική συμμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ στις  κυβερνητικές απαγορεύσεις για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και η προβολή της ανάγκης για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την αντιμετώπιση της επιδημίας, όχι μόνο δεν σηματοδοτεί αριστερή φιλολαϊκή στάση, αλλά στάση ολοκληρωτικά αστικού κόμματος. Το ίδιο ισχύει για το Κίνημα Αλλαγής, ενώ το ΜΕΡΑ 25 περιορίζεται σε μία τυπική παρουσία στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του στο κεντροαριστερό  κοινό. Η άρνησή του ΚΚΕ να πάρει πρωτοβουλία ευρείας συσπείρωσης συλλογικοτήτων και λαού  για να αντιμετωπιστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός είναι σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και φυσικά δεν είναι προς το συμφέρον του λαϊκού κινήματος.

Η συμμετοχή του λαού στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο με όλα τα μέτρα προφύλαξης,  η ανάπτυξη των αγώνων, η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη είναι μία πρώτη απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Η εργατική τάξη, το κίνημα, ο λαός θα δώσουν τη λύση.

 

Όχι στα αντιδημοκρατικά, αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Όχι στη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ένταση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών.

Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός, έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις.

Το Πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί.

 

Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας