Εργατικός Αγώνας

Απάντηση στην κρατική βία η ανάπτυξη αγώνων

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας καταδικάζει την πρωτοφανή αστυνομική βία και καταστολή σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα,  τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Ήταν μία ωμή επίδειξη αυταρχισμού και δύναμης, μία προειδοποίηση προς το λαό και το λαϊκό κίνημα ότι  το αστυνομικό κράτος οικοδομείται για να χρησιμοποιηθεί με τον πιο ακραίο τρόπο αν χρειαστεί. 

Η προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ήταν απλώς πρόσχημα.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι συγκεντρωμένοι ήταν εκείνοι που εφάρμοσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, με κάθε λεπτομέρεια, αντίθετα από  τις δυνάμεις καταστολής που δεν τήρησαν κανένα.

Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι πλέον προφανείς. Θέλει να αποπροσανατολίσει από τις τεράστιες ευθύνες της για τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας, για τις ανθρώπινες ζωές που καθημερινά κατά δεκάδες χάνονται, από το σαθρό ΕΣΥ που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, από τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Επιδιώκει να καταφέρει το πιο βαρύ πλήγμα στη μνήμη και στα αγωνιστικά αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα της εξέγερσης.

Είναι ένα ακόμη βήμα στην οικοδόμηση του αυταρχικού κράτους, ένα ακόμη βήμα στο χτύπημα του λαϊκού και το νεολαιίστικου κινήματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, η ανάπτυξη των αγώνων για την αντιμετώπιση της επίθεσης της Κυβέρνησης, για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού, από την απόπειρα αποπροσανατολισμού και εκμετάλλευσης της μεγάλης δυσαρέσκειας του λαού από την κυβερνητική πολιτική και τη διοχέτευση της σε ανώδυνους δρόμους που επιχειρούν αυτοί που εφάρμοσαν τα μνημόνια, υπηρέτησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και έφεραν την αμερικανοκρατία σε πρωτοφανή επίπεδα. 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας