21/10/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια δύσκολη περίοδο του ελληνισμού διαπραγματεύεται στο συγκεκριμένο του πόνημα ο συγγραφέας, τον εθνικό διχασμό που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων.

Η περίοδος από το 1908 έως το 1918 είναι μια περίοδος που η Ελλάδα διπλασιάστηκε μέσα από τους βαλκανικούς πολέμους και είχε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του πρώτου παγκόσμιου πολέμου και αυτό λίγο μετά την καταστροφή του 1897. Αρκετά έντονη ήταν η κόντρα του Βενιζέλου με τον βασιλιά για τη στάση που έπρεπε να κρατήσει η χώρα στον μεγάλο πόλεμο με αποτέλεσμα καταστροφικό για τη χώρα.

Ο συγγραφέας μελετά το θέμα μέσα από απόρρητες επιστολές που αποχαρακτηρίστηκαν την εποχή που έγραψε το βιβλίο. Μέσα από τις επιστολές των πρεσβευτών που υπηρετούσαν εκείνη την εποχή, έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς έβλεπαν οι ξένοι τον εθνικό διχασμό και πως αντιδρούσαν οι ξένοι.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μελέτη μέσα από την οποία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια άγνωστη πτυχή το εθνικού διχασμού.

 

(από τις Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαροπουλος)

IMAGE
Εκδήλωση του Εργατικού Αγώνα στα Ιωάννινα
Η ΤΕ Ιωαννίνων του Ε.Α. διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 23 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στην αυλή του «Θυμωμένου Πορτρέτου» (Καποδιστρίου 36-38). >>>>>>

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ