28/10/2021

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί».

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Κούβα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει υποδειγματικά την πανδημία με όλα τα υλικά μέσα που διαθέτει, με το ήθος των υγειονομικών της και την κινητοποίηση του λαού της.

Ταυτόχρονα οι αρχές των ΗΠΑ εντείνουν τον οικονομικό πόλεμο, περιορίζοντας ασφυκτικά την πρόσβασή της σε σύριγγες για τον εμβολιασμό κατά του Covid 19, αναπνευστήρες, καθώς και πρώτες ύλες για την παραγωγή εμβολίων και τεστ.

Πολλοί και πολλές από εμάς θέλουμε να δηλώσουμε στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας ότι «Η Κούβα δεν είναι μόνη της!» προσφέροντας υλική βοήθεια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» συμμετέχει στις προσπάθειες συγκέντρωσης υλικής βοήθειας προς την Κούβα με κουπόνια που έχουμε εκδώσει, αλλά και ενισχύοντας την ευρωπαϊκή καμπάνια που διεξάγει ο οργανισμός MediCuba Europa.

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι τραπεζικές μεταφορές προς την Κούβα, στον ειδικό λογαριασμό “Emergencia COVID” (έκτακτη ανάγκη COVID) στο νησί απορρίπτονται συστηματικά από τις ελληνικές τράπεζες. Καταγγέλλουμε τη συμμόρφωση αυτή προς τις διατάξεις του αποκλεισμού που επιβάλλουν οι αρχές των ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.

Μέσω του MediCuba διασφαλίζουμε ότι οι προσφορές αλληλεγγύης, είτε από άτομα είτε από συλλογικότητες, θα φτάσουν στο νησί.

Ενισχύουμε την παγκόσμια καμπάνια υλικής βοήθειας!

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού!

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα

 

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της αποστολής εμβάσματος προς άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
  •  Στην «αιτιολογία για τον δικαιούχο» της κατάθεσης, συνιστάται να γράφουμε "GRECIA /  Όνομα ή ονομασία καταθέτη"), αλλά όχι τη λέξη «Κούβα», λόγω των περιορισμών που εφαρμόζονται.
  • Τα απαραίτητα στοιχεία για αποστολές μέσω Ebanking είναι τα ακόλουθα:

Όνομα κατόχου: Associazione mediCuba-Europa

Διεύθυνση: 6996 Miglieglia, Switzerland (Ελβετία)

IBAN:  CH61 0900 0000 9104 0331 5

Όνομα τράπεζας: PostFinance SA

Διεύθυνση τράπεζας: Mingerstrasse 20, CH-3030 Bern (Βέρνη)

Κωδικός SWIFT / BIC  POFICHBEXXX 

  • Για οποιοδήποτε επιπλέον αποδεικτικό της χρειάζεστε για την προσφορά σας, μπορείτε να επικοινωνείτε απ’ ευθείας με το MediCuba Europa (στα αγγλικά ή τα ισπανικά) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Το MediCuba Europa είναι σε θέση να κρατά στοιχεία για τις προσφορές που έρχονται ειδικά από την Ελλάδα, εφόσον τους το αναφέρουμε στην «αιτιολογία για τον δικαιούχο» του εμβάσματος.
  • Πληροφορίες για την πολυετή δράση του MediCuba Europa σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας της Κούβας καθώς και για τις καμπάνιες που τρέχουν τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα βρείτε στους εξής συνδέσμους:

- ΜediCuba: Πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»  

- 8,7 εκατομμύρια σύριγγες στην Κούβα από την αλληλεγγύη  

- H καμπάνια "Φάρμακα για την Κούβα" της οργάνωσης "MediCuba" συγκέντρωσε 158.000 ευρώ 

 

 

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ