18/10/2021

Απόψεις

Με αφορμή μια συζήτηση που είχαν δύο δημοσιογράφοι μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 σκέφτηκα να καταγράψω ορισμένες σκέψεις που είχα κάνει καθώς παρακολουθούσα την στιχομυθία των δημοσιογράφων με τον ρεπόρτερ που είχαν στείλει σε κάποιο εκλογικό κέντρο στο οποίο το 75% των εγεγγραμμένων ήταν γεννημένοι κάπου στις αρχές του περασμένου αιώνα και κατά πάσα πιθανότητα είναι νεκροί σχεδόν στο σύνολό τους.

Περισσότερα...

Γράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega (9-2-2015), o Μανώλης Γλέζος ισχυρίστηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας, με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης που ανέγνωσε στη Βουλή, «ταυτοποιήθηκε με την Ιστορία». Αν έμενε σ’ αυτό δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οι υπερβολές στο λόγο του Μ. Γλέζου δεν είναι τωρινό φαινόμενο και κυρίως δεν είναι κάτι το άγνωστο. Χώρια που η Ιστορία δεν θα ρωτήσει ούτε εκείνον ούτε κανέναν άλλον για το τι θα κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάσσος Δορυλαίου

Τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθούσαμε την εξέλιξη της απεργίας πείνας του, αυτοπροσδιοριζόμενου ως αναρχικού, Ν. Ρωμανού, για ένα δίκαιο αίτημα. Διεκδικούσε το δικαίωμα να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής στην οποία πέτυχε με τις πανελλήνιες εξετάσεις της περιόδου 2013 - 2014.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος - και όχι την ανθρώπινη ζωή - που θα είχε από μια απρόβλεπτη εξέλιξη των γεγονότων - η ζωή του Ν. Ρωμανού μετά από 28 ημέρες απεργίας βρισκόταν σε κίνδυνο - αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάσσος Δορυλαίου

«Κόντρα στο βομβαρδισμό περί «σταθερότητας» και «διαπραγμάτευσης», για τους εργαζόμενους και το λαό το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Θα συνεχίσουν να εγκλωβίζονται ανάμεσα στα κελεύσματα υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης για να «μην πάνε χαμένες οι θυσίες» και στις κάλπικες προσδοκίες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δουν «άσπρη μέρα» από μια κυβερνητική εναλλαγή εντός των τειχών της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων; 'Η θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, δίνοντας ώθηση στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, για ανάκτηση των απωλειών, για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε στην εξουσία να έρθει ο ίδιος ο λαός; Προσπάθεια στην οποία πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του».

Περισσότερα...

 Γράφει ο Στωικός

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις κινήσεις της κυβέρνησης μαριονέτα στα χέρια του διεθνούς ιμπεριαλισμού, να διαχειριστεί τους όρους πραγματοποίησης του νέου πακέτου των σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που απαιτούν οι τροϊκανοί, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του δανείου.

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ