10/05/2021

Αναλύσεις - Απόψεις

Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς.

Όχι δεν είναι το σκορ κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα που έχασε η εθνική ομάδα στο γήπεδο.

Δεν είναι ούτε νούμερο για μέγεθος ρούχων, αν και πρόκειται για το νέο κουστουμάκι που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φορέσει στο λαό μας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Δημήτρης Μητρόπουλος.

Στις 29/01 κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Απ’ όλα τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης η κυβέρνηση έρχεται να αντιμετωπίσει τους «αιώνιους φοιτητές», κάποιες νεφελώδεις «ακαδημαϊκές προϋποθέσεις» και… την ανομία. Ακόμα και με τα μέτρα και τις προτεραιότητες της πολιτικής και της ιδεολογίας της, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να εφαρμόσει ό,τι πιο καθυστερημένο, αντιδραστικό, χωροφυλακίστικο στοιχείο έχει να επιδείξει η Δεξιά.

Περισσότερα...

Του Γιάννη Φασουλά.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα άρθρο με τίτλο «Γιατί το νερό είναι ο νέος χρυσός». Το συγκεκριμένο άρθρο μιλά για μια νέα μορφή εκμετάλλευσης του νερού. Πέρα από την εισαγωγή του στα χρηματιστήρια, προτείνει και χρηματιστηριακά παράγωγα και ασφάλειες κινδύνου.

Περισσότερα...

Γράφει ο Νίκος Κακαγιάννης.

Η εξέλιξη της πανδημίας  και το δεύτερο, πρόωρο  κύμα της, σφραγίζει τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις. Η υγειονομική κρίση, όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε, αλλά έχει μπει σε νέα, πολύ πιο οξυμμένη φάση. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, όπως επιβεβαιώνεται από όλα τα πρόσφατα δεδομένα και  αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για μια συνολικότερη επίθεση στα  εργατικά δικαιώματα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος.

«Μάχη» δόθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το «ποιος θα πάρει πιο ανώδυνα τα σπίτια των δύστυχων Ελλήνων που έπεσαν στην ανθρωποπαγίδα που τους έστησε ο καπιταλισμός».

Περισσότερα...

IMAGE
Διαδικτυακή εκδήλωση για το 1821
Παρασκευή 14 Μάη, στις 7 μ.μ. Ζωντανή μετάδοση στo κανάλι του ΕΑ στο Youtube και στην ιστοσελίδα του ΕΑ. >>>>>>
IMAGE Το … παράσημο
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. Η διάταξη του νόμου είναι σαφής:  «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ