Εργατικός Αγώνας

Δείξε μου τον φίλο σου….

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος.

Περιοδεία σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με τον βουλευτή της Α’ περιφέρειας Στράτο Σιμόπουλο που αποτελεί ένα από τα πλέον ακραία πολιτικά στοιχεία της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε να πραγματοποιήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται για τον βουλευτή που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, όταν λίγες μέρες μετά τον θάναντο του Μανώλη Γλέζου είχε κάνει μία απαξιωτική ανάρτηση: Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε “στην λάθος πλευρά της ιστορίας”.

Αν και η ίδια η Νίκη Κεραμέως δεν δημοσιοποίησε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία της, φρόντισε να το κάνει ο ίδιος ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Ανάρτησε τις σχετικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά επισημαίνει σε αυτή: “Την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως συνόδευσε σήμερα στην επίσκεψή της στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Στράτος Σιμόπουλος.”. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι πρέπει “να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη, εδώ και δεκαετίες, επίσκεψη στην περιοχή υπουργού παιδείας””.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Στράτος Σιμόπουλος, είναι ένας βουλευτής και πολιτικό στέλεχος ιδιαίτερα συνεπής στην αναπαραγωγή εμφυλιοπολεμικών διλλημάτων. Προφανώς αναφερόμενος στο ανάλογο κοινό της πολιτικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας. Συχνά μάλιστα ακόμη και σε αντίθεση με κατευθύνσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα εγκωμίασε την πρόθεση του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να παραβρεθεί σε εκδήλωση για την μάχη στο Γράμμο-Βίτσι. Ο Στράτος Σιμόπουλος σχολίασε σε ανάρτησή του πως “όταν ο υφυπουργός άμυνας είναι να βρεθεί εκεί σε εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων σηκώνεται αριστερή θύελλα”. Αν και τελικά θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν υλοποίησε αυτή την απόφαση.

Για τον Μανώλη Γλέζο ο Στράτος Σιμόπουλος είχε δηλώσει στις 2 Απριλίου, πως “σε όλη του τη ζωή ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας”, προσθέτοντας πως “αν οι αγώνες του μετά τον πόλεμο είχαν ευοδωθεί, θα ήμασταν για πολλά χρόνια ‘Σοβιετία’». Είχε μάλιστα συμβουλεύσει την ηγεσία της Ν.Δ λέγοντας πως “δεν χρειάζεται όσοι από εμάς ήμασταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας να ‘εξαγνίζουμε’ όσους ήταν στην αντίθετη πλευρά της και έτσι άθελα να δίνουμε χώρο στη λάθος άποψη για την καταλληλότερη πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας μας στο μέλλον”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “αντιμετωπίζω, με μεγάλο σκεπτικισμό οποιαδήποτε ‘άφεση πολιτικών αμαρτιών’ που δίνει λάθος μηνύματα, κυρίως στη νεολαία”, επικρίνοντας έτσι την στάση του κόμματός του που είχε αναφερθεί τιμητικά στον Μανώλη Γλέζο.

Η Νίκη Κεραμέως, όπως και κάθε πολιτικό πρόσωπο, έχει βεβαίως κάθε δικαίωμα να διαμοφώνει τις πολιτικές σχέσεις που επιθυμεί. Πόσο δε μάλλον αν αφορούν στο ίδιο της το κόμμα. Όμως σίγουρα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της είναι πολιτικά αξιοπρόσεκτη, ιδίως από την στιγμή που βρίσκεται στον θώκο της υπουργού Παιδείας. Μια θέση με σημαντικό συμβολισμό.

 

Πηγή: news247.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας