Εργατικός Αγώνας

Κείμενο συμπαράστασης στον Χρήστο Κορτζίδη

Με κοινή δήλωσή τους, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ποινική δίωξη των αιρετών για το άνοιγμα της 129ΠΥ το 2009. 

«Στις 27 Ιουνίου 2016 εκδικάζεται η έφεση για την καταδίκη του Χρήστου Κορτζίδη, τέως δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που με αυτεπάγγελτη δίωξη δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος για «κατάληψη δημόσιου κτήματος» μαζί με τους άλλους δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του πρώην δήμου Ελληνικού.

Ο Χρήστος Κορτζίδης, που ως δήμαρχος είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη με την 24ημερη απεργία πείνας του το καλοκαίρι του 2007, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί τον Σεπτέμβρη του 2009 υλοποιώντας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων μετέτρεψε με τη συμμετοχή φορέων, εργαζομένων και χιλιάδων πολιτών ένα κομμάτι της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ σε πάρκο.
Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι, αφού έριξαν την περίφραξη της αεροπορικής βάσης, δούλεψαν όλοι μαζί μετατρέποντας τη βάση σε τόπο πολιτισμού και χαράς. Έκλεισαν με συρματόπλεγμα μια έκταση 15 στρεμμάτων γεμάτα δέντρα και εγκατέστησαν μια παιδική χαρά, παγκάκια καθώς και ένα μικρό γήπεδο για μικρούς και μεγάλους. Επόμενος στόχος όλων ήταν αυτός ο ελεύθερος χώρος να επεκταθεί στα 25 στρέμματα απομακρύνοντας άμεσα τις εναπομείνασες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς αυτός ο χώρος εντάσσεται στα νέα σχέδια τσιμεντοποίησης του Ελληνικού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία το καταπράσινο αυτό κομμάτι προορίζεται να καταστραφεί και στη θέση του να ανεγερθούν ψηλά κτήρια και mall.
Η υπεράσπιση των λαϊκών αγώνων και των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν σε αυτούς, όπως ο Χρήστος Κορτζίδης είναι υποχρέωση όλων μας. Η καταδίκη του Χρήστου Κορτζίδη θα αποτελέσει την καταδίκη όλων μας. Θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και καλούμε όλους και όλες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο την ίδια μέρα».

Τη κοινή δήλωση υπογράφουν οι πανεπιστημιακοί Μανώλης Δαφέρμος, Μάκης Ζέρβας, Δημήτρης Καλτσώνης, Γιάννης Κουζής, Ηρακλής Μαυρίδης, , Πολυξένη Παπαδάκη, Δημήτρης Πατέλης, Γιώργος Ρούσης, Αλέξανδρος Χρύσης και Ιορδάνης Ψημμένος ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος και Δημήτρης Στρατούλης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δέσποινα Κουτσούμπα και Φλώρα Νικολιδάκη και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης Γιώργος Αφεντουλίδης και οι Αριστομένης Συγγελάκης (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα), Γιώργος Βήχας (καρδιολόγος μέλος του ΜΚΙΕ), Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος), Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος), Θωμάς Γιούργας (παραγωγός Νόστιμον Ήμαρ), Κώστας Φαγογένης (κοινωνιολόγος), Λεωνίδας Παπαδόπουλος (μέλος Π.Σ. ΛΑΕ), Αντώνης Δραγανίγος  (μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Παντελής Βασιλείου και Ανδρέας Πανουσόπουλος (μέλη της Ένωσης Δικαίων), Παναγιώτης Γιαννόπουλος (μέλος Ξεκίνημα – ΔΣΟ), Νίκος Χρυσάφης (Ν.Τ. Λέσβου ΑΔΕΔΥ),Τριαντάφυλλος Μεϊμάρης (ΔΣ ΠΟΣΥΠ), Αποστόλης Κασιμέρης (ΔΣ εργαζομένων ΟΑΣΑ), Έφη Τριάντη και Λεωνίδας Παπαδόπουλος (εκπαιδευτικοί), Δημήτρης Σουλιώτης (πολιτικός εξόριστος δικτατορίας), Δημήτρης Χατζηστέλιος (ιδιωτικός υπάλληλος)

 

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Όποιος επιθυμεί να συνυπογράψει το κείμενο, μπορεί να το κάνει εδώ: dsellarg@gmail.com

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας