Εργατικός Αγώνας

Να αποτραπεί το ξεπούλημα της Λευκαδίτικης γης στον Ριμπολόβλεφ

Σε άμεση δράση για να μπει φραγμός στην ασυδοσία του ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ, που γιγαντώνεται από τις προκλητικές αποφάσεις της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, καλεί με ανακοίνωσή της η Μετωπική Δράση Λευκάδας. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι σκνδαλώδεις αποφάσεις ανοίγουν την όρεξη του ολιγάρχη για μεγαλύτερη επέμβαση στα κοινά της Λευκάδας πάντα προς όφελός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Να αντιδράσουμε απέναντι στην υποβάθμιση του τόπου μας και της ζωής μας

Τις τελευταίες μέρες απανωτά έρχονται στην δημοσιότητα αρνητικές εξελίξεις για την Λευκάδα.

• Η περιβαλλοντολογική έκθεση για την επένδυση του ολιγάρχη του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ , 22 πολυτελείς κατοικίες συνολικά 11 χιλιάδες τ.μ. για τουριστική εκμετάλλευση απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει αμέσως το έργο.

• Μιλάμε για τον Σπορπιό ένα πραγματικό παράδεισο, στολίδι για την Λευκάδα που αντί να το χαίρονται οι Λευκαδίτες και οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, οικοπεδοποιείται και χτίζεται για να προσφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στον ιδιοκτήτη του κάθε χρόνο. Πέραν των άλλων υπάρχουν δύο ερωτήματα. Τηρούνται όλοι οι περιβαλλοντολογικοί όροι και κανονισμοί και δεύτερο ποιο ποσό και ποιο ποσοστό της επένδυσης θα καλυφθεί από τα κεντρικά ταμεία και από τα προγράμματα της Ε.Ε.;

• Με εντατικούς ρυθμούς η δημόσια περιουσία περνάει στο υπερταμείο με στόχο την ιδιωτικοποίηση της. Τελευταία ανακοινώθηκαν 79 ακίνητα στη Λευκάδα που εκχωρούνται στο υπερταμείο και μεταξύ αυτών το Διοικητήριο, πλήθος κτιρίων του Δημοσίου και Δημόσιων οργανισμών, Η Δημόσια Βιβλιοθήκη, Σχολεία, οικόπεδα και δημόσιες εκτάσεις, σημαντικής αξίας. Δυστυχώς επαληθευθήκαμε. Όταν προδημοσιεύτηκαν ορισμένα ακίνητα στη Λευκάδα που εκχωρήθηκαν στο υπερταμείο, στις διαμαρτυρίες μας οι αρμόδιοι και φιλικά προσκείμενοι στην Κυβέρνηση μας διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για λάθος των αρχών. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για την σκληρή, βαθιά αντιλαϊκή και απαράδεκτη πραγματικότητα.

• Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση εκχωρεί πλήθος μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, έργα τέχνης, αρχαιολογικούς χώρους, προς ιδιωτικοποίηση και ιδιωτική χρήση. Όσοι έλεγαν ότι ακόμη και η Ακρόπολη κινδυνεύει να ιδιωτικοποιηθεί σήμερα επιβεβαιώνονται.

Εδώ δεν χωράει εφησυχασμός, απαιτείται δράση εναντίον αυτών των αποφάσεων,
Να απαιτήσουμε άμεσα την ακύρωσή τους, να σταματήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και να καταργηθεί το υπερταμείο.

Να απαιτήσουμε την απαλλαγή της χώρας και του λαού από το δεσμά που εξύφαναν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και μαζί οι «εταίροι και σύμμαχοί» μας.

Αναμένουμε τις αποφάσεις και την εκδήλωση της αντίδρασης των τοπικών αρχών, Δήμου και Περιφέρειας.

Μετά από όλα αυτά, είναι χρήσιμο, είναι αναγκαίο να σκεφτούμε που οδηγεί η καθημερινή επίκληση της ανάγκης, πάση θυσία και με κάθε κόστος να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην χώρα στο όνομα της ανάπτυξης και της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Το ευαγγέλιο των επενδύσεων που αναμασούν καθημερινά κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝ-ΑΛ και άλλα κόμματα, τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης σημαίνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εισροή του πλούτου στα ταμεία των μεγαλοκαρχαριών, άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων για ένα κομμάτι ψωμί, καταστροφή τους περιβάλλοντος.

Τέλος ο Κος Ριμπολόβλεφ μετά την αδελφοποίηση της Μονακό με τον Οδυσσέα Νυδριού, τις μικροδωρεές σε Δήμους και ορισμένους φορείς, αγοράζει εφημερίδα και ιστοσελίδα και ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν, να αναμειχθεί μέσω των ανθρώπων του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο μελλοντικός επικυρίαρχος δημιουργείται και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται με τις ευλογίες των τοπικών αρχών.

 

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ 23/9/2018»

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας