Εργατικός Αγώνας

Εξοργισμένοι Ιταλοί με την ΕΕ σηκώνουν σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας

Οργισμένοι με την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έλλειψη αλληλεγγύης των μελών της είναι οι Ιταλοί σχετικά με τον κορωνοϊό που έχει «σαρώσει» την γειτονική χώρα.

Μάλιστα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η τελευταία κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσει την πτήση ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους από τον πολωνικό εναέριο χώρο που έφερε βοήθεια για τον κορωνοϊό.

Στην πράξη οι μόνες χώρες που βοήθησαν την Ιταλία ήταν η Κούβα, η Κίνα και η Ρωσία με την απουσία βοήθειας από τις άλλες χώρες της Ευρώπης να είναι χαρακτηριστική.

Μάλιστα, οι Ιταλοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, παρακρατώντας μεγάλο φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ελλάδα!

«Αφού δεν μας βοηθήσατε θα πάρουμε τη βοήθεια εμείς από μόνοι μας» σημείωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι.

Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες σε διάφορους δήμους αρχίζουν να κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θέση τους σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας.

Ένας άνδρας ο Federico Cane στο δήμο του Omegna της βόρειας Ιταλίας ανεβάζει τη ρωσική σημαία και κρατώντας ένα χαρτί διαβάζει λέγοντας: «Ευχαριστούμε Ρωσία, ευχαριστούμε Πούτιν».

 

 

 Πηγή: newsbreak.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας