Εργατικός Αγώνας

Μετά το ΦΕΚ της εκτροπής, πιο αναγκαία από ποτέ η συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου

Του Λεωνίδα Βατικιώτη.

Δεν κρύβεται μόνο το μίσος που εκ παραδόσεως έχει η Δεξιά απέναντι στο Πολυτεχνείο, πίσω από το ΦΕΚ με αρ. φύλλου 5046 και ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2020, βάσει του οποίου αποφασίζεται και διατάσσεται το ανήκουστο: «η απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα». Συνυπολογίστε:

Πρώτο, τις καθημερινές και πολύμηνες ταπεινώσεις στις οποίες επιβάλλει η Τουρκία την Ελλάδα. Το Όρουτς Ρέις βρίσκεται έξω από τη Ρόδο και ο Ερντογάν σήμερα διοργανώνει πικ-νικ στην Αμμόχωστο, καταργώντας ένα στάτους που άντεξε από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές πουλώντας εθνικοπατριωτικά φούμαρα, με αφορμή την αμερικανόπνευστη Συμφωνία των Πρεσπών, και φτάνει τώρα να παρακαλάει Γερμανούς κι Αμερικάνους για την ατζέντα του διαλόγου με την Άγκυρα.

Δεύτερο, την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 10% και θα αποδειχθεί χειρότερη ακόμη κι από εκείνη των πιο μαύρων μνημονιακών χρόνων. Θα επεκταθεί δε και τον επόμενο χρόνο! Η αιτία ωστόσο δε βρίσκεται στον κορονοϊό, αλλά στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί για μια κόμη φορά την κρίση, ώστε να αυξήσει την ανεργία και να μειώσει τους μισθούς, για χάρη των επιχειρηματιών που τη στήριξαν προεκλογικά.

Τρίτο, την απώλεια κάθε ελέγχου γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξ αιτίας των ιδεολογικών της επιλογών (βλέπε απροθυμία στήριξης δημόσιου συστήματος υγείας, συγκοινωνιών και παιδείας), της υποταγής της σε διεθνή κέντρα και συμφέροντα (βλέπε άνοιγμα τουρισμού με όρους TUI, κοινώς μπέστε σκύλοι αλέστε) και της παροιμιώδους ανικανότητάς τους (βλέπε μάσκες για τους μαθητές σε μέγεθος κεφαλιού αλόγου) έστειλε τον αριθμό των νεκρών στα ύψη. Οι νεκροί του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Τέταρτο, την ήττα που έφαγαν Χρυσοχοΐδης και ΕΛΑΣ στο Εφετείο. Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ουδέποτε πήραν άδεια από την αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Με το μαζικό τους παρών μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτο το νόμο που ψήφισε η κυβέρνησης της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, βάσει του οποίου απαιτείται αίτηση και προέγκριση, και πίστευε μάλιστα ότι θα εφαρμοστεί. 

Και πλάι σε όλα αυτά προσθέστε το μίσος για το Πολυτεχνείο που έθρεφε ανέκαθεν η Δεξιά στην Ελλάδα. Αυτό το μίσος ωστόσο μετατράπηκε σε τυφλή εμμονή από την ημέρα που τα χουντοσπέρματα (Άδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης), στα οποία κανένας Κ. Καραμανλής δε θα σήκωνε καν τηλέφωνο, επέβαλαν στη ΝΔ το ιδεολογικό τους δηλητήριο, στρέφοντας την πιο δεξιά ακόμη κι από τον Αβέρωφ. Έτσι η ΝΔ σήμερα άγεται και φέρεται από νοσταλγούς της χούντας των συνταγματαρχών, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης που αμφισβητεί τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τον Μάκη Βορίδη γραμματέα της ΕΠΕΝ που ίδρυσε ο πραξικοπηματίας Γ. Παπαδόπουλος και ιδρυτής μόλις το 1994 του Εθνικού Μετώπου, που συνδέθηκε πολιτικά με τη γλίτσα Μαρί Λεπέν.

Πλάι σε αυτά τα μιάσματα, προσθέστε και το Χρυσοχοΐδη, έναν κλασσικό πολιτικό γυρολόγο που ξεκίνησε από το χωριό του ως αριστερό ΠΑΣΟΚ για να ζητάει τη δεκαετία του ’90 τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ ως παρωχημένου κόμματος, να επιβληθεί ως γραμματέας του την εποχή της αμερικανοποίησής του και στη συνέχεια να διαπρέψει αφήνοντας τις ξένες υπηρεσίες να αλωνίζουν στην ελληνική αστυνομία. Εξ ου και το παράσημο του FBI. Στη συνέχεια είναι ο άνθρωπος που ψήφιζε όλα τα Μνημόνια με χέρια και με πόδια, δηλώνοντας εν είδει απολογίας ότι δεν τα είχε διαβάσει. Τόσο καιροσκόπος και λίγος που δεν είχε το θάρρος καν να υπερασπίσει τις επιλογές του.

Τι πιο αναμενόμενο σήμερα από τον άνθρωπο του FBI στην Ελλάδα να δηλώνει ότι «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια»… Τι πιο φυσικό από το να να απαγορεύει την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, με ένα επαίσχυντο ΦΕΚ το οποίο αναστέλλει την ισχύ των άρθρων του Συντάγματος 11 και 5, επιχειρώντας με την καταστολή να καταφέρει ό,τι απέτυχαν οικτρά να καταφέρουν δολοφονίες αγωνιστών, όπως οι Κουμής, Κανελλοπούλου κα Καλτεζάς, και οι προσπάθειες ενσωμάτωσης και χειραγώγησης τα χρόνια της πλαστής ευημερίας όταν και πάλι οι Χρυσοχοΐδηδες υπόσχονταν τσάμπα πλουτισμό;

Το αποτύπωμα του FBI είναι ευδιάκριτο στο ΦΕΚ της ντροπής που υπογράφει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, όταν απειλεί νομικά και φυσικά πρόσωπα «που παραβιάζουν την απαγόρευση» και «διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» με πρόστιμο των 5.000 ευρώ και 3.000 ευρώ. Χρυσοχοΐδης και Καραμαλάκης φέρνουν στην Ελλάδα τις μεθόδους του αρχηγού του FBI κατά τη δεκαετία του ’30, του καθάρματος Χούβερ, ο οποίος ανέλαβε να αντιμετωπίσει τους κοινωνικούς αγώνες εξοντώνοντας τους αγωνιστές! Αυτές τις μεθόδους επαναφέρουν εν έτει 2020 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία.

Η προσπάθειά τους ωστόσο πρέπει να βρει την απάντηση που της αξίζει και να πέσει στο κενό!

Ακόμη και όποιος αμφέβαλλε για την αναγκαιότητα συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου λόγω των κινδύνων μετάδοσης του ιού, μετά το ΦΕΚ της εκτροπής, η συμμετοχή στην πορεία με τη σχολαστική σε βαθμό υπερβολής τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Η συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 είναι επιβεβλημένη ως ένα μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το παρακράτος της ΕΛΑΣ και την αμερικανική πρεσβεία ότι το δικαίωμα στον αγώνα είναι αδιαπραγμάτευτο! Ότι η υπεράσπιση του συντάγματος είναι δική μας υπόθεση απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκτροπής από τα χουντοσπέρματα!

Αν περάσει χωρίς αντιδράσεις φέτος η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, το 2021 η απαγόρευση θα επαναληφθεί με το επιχείρημα ότι δεν έχει εμβολιαστεί το 100% των πολιτών, το 2022 θα επαναληφθεί με το επιχείρημα της εμφάνισης ενός μεταλλαγμένου ιού και το 2023 θα επαναληφθεί επειδή καμιά από τις προηγούμενες χρονιές δεν διοργανώθηκε αντίστοιχη πορεία… Η επίκληση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού είναι προσχηματική κι εκ του πονηρού. Η προσπάθεια κατάργησης της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία είναι μακράς πνοής, διαχρονική και στοίχημα για κάθε πολιτικό εντολοδόχο της αμερικανικής πρεσβείας.

Μπροστά στο κράτος των απαγορεύσεων και της αναστολής του συντάγματος που στήνουν, η σκυτάλη πρέπει να περάσει στις κοινωνικές οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους και φορείς που οφείλουν με ανακοινώσεις τους να καλέσουν τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία, τηρώντας σχολαστικά και σε βαθμό υπερβολής όλα τα μέτρα προστασίας!

 

Πηγή: leonidasvatikiotis.wordpress.com

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας