Εργατικός Αγώνας

Στον Κυρανάκη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ

Γράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κυρανάκης, μιλώντας στο OPEN, στην προσπάθειά του να στηρίξει την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη (παρά το γεγονός ότι φραστικά την αποδοκίμασε), έδωσε πλήρες Δελτίο Δράσης του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς: Ονοματεπώνυμο, οργάνωση στην οποία συμμετέχει, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και περιεχόμενο αυτών των κινητοποιήσεων (για ποιο στόχο γίνονταν).

Αυτά τα στοιχεία, τόσο αναλυτικά και άρτια ταξινομημένα δεν μπορεί να τα γνωρίζει ένας βουλευτής.

Αυτά τα στοιχεία μόνο η Ασφάλεια μπορεί να τα συγκεντρώσει. Άρα τα συγκεντρώνει. Προφανώς όχι μόνο γι’ αυτόν τον νεαρό αλλά και για άλλους. Πρόκειται για ροή πληροφοριών μέσα από αναφορές αστυνομικών οργάνων.

Ο τρόπος παρουσίασης που έκανε ο Κυρανάκης δείχνει ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν υποστεί επεξεργασία, έχουν μπει στη σειρά κι έχει συνταχθεί Δελτίο Δράσης του συγκεκριμένου ατόμου.

Πρόκειται για την κλασική μέθοδο συγκέντρωσης και αξιοποίησης πληροφοριών που συναντάμε στους Ατομικούς Φακέλους Πολιτικών και Κοινωνικών Φρονημάτων που έφτιαχνε η Ασφάλεια από το 1937 έως και το 1981. Γνωρίζω αυτή τη μέθοδο από την μακροχρόνια έρευνα που έχω κάνει εγώ και οι συνεργάτες μου σε αυτούς τους φακέλους.

Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία πως ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης αναβίωσαν το φακέλωμα των πολιτών. Κι είναι απολύτως βέβαιο πως δεν φακελώνονται μόνο πολίτες αλλά και οργανώσεις. Όπως γινόταν και παλιά.

Ο Κυρανάκης αποκάλυψε όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στο λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και τις δημοκρατικές οργανώσεις καθώς, με πλήρη τεκμηρίωση, αποκάλυψε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν.

Μην τα βάζετε με τον Κυρανάκη. Αυτός μέσα στη βλακεία του καλό έκανε. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το κράτος Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας