24/10/2021

Του Νίκου Σαμαρίνα

Κύριε Μητσοτάκη αν δεν το έχεις καταλάβει είμαστε ήδη διχασμένοι.

Σ' αυτούς που τα έχουν, και σ' αυτούς που δεν τα έχουν.

Σ' αυτούς που ζουν την ζωάρα τους, όπως εσύ και το σινάφι σου, και σ' αυτούς που βασανίζονται να τα βγάλουν πέρα ζώντας στο άγχος, στην ανασφάλεια και στα χρέη, «εξαρτημένοι από τον μισθό τους», την υποαπασχόληση ή την ανεργία τους.

Σ’ αυτούς που τους έχεις μπουκώσει με ζεστό κρατικό χρήμα και βρίσκουν χρυσή ευκαιρία με την πανδημία να κερδοσκοπήσουν και σ’ αυτούς που η οικονομική πολιτική σου και τα lockdown που εφαρμόζεις αλόγιστα έχουν οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία.

Ο διχασμός κ. Μητσοτάκη υπάρχει αντικειμενικά στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετείς, είτε σ' αρέσει να το παραδεχτείς, είτε όχι.

Υπάρχει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που σπρώχνεις την χώρα με την αστυνομοκρατία και την βίαιη καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων. Υπάρχει ανάμεσα στα αφιονισμένα «όργανα της τάξης» που στέλνεις ενάντια σε ανθρώπους που βγαίνουν στους λιγοστούς χώρους πρασίνου της γειτονιάς τους ως προαυλιζόμενοι φυλακισμένοι και στο δημοκρατικό αίσθημα του λαού μας, στον ίδιο τον λαό μας που τον αντιμετωπίζεις ως εχθρό.

Υπάρχει ανάμεσα στην σιγή νεκροταφείου που θέλεις να επιβάλλεις απέναντι στην εγκληματική πολιτική σου με το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας που εφαρμόζεις και στον ελληνικό λαό που θέλει να ανασάνει ελεύθερα.

Και κοίτα να μαζέψεις τα μαντρόσκυλά σου τώρα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο θα τα μαζεύεις απ' το δρόμο πληγωμένα είτε από βρώμικους δικούς σου προβοκάτορες, είτε από την ανεξέλεγκτη λαϊκή αγανάκτηση.

Και στις δυο περιπτώσεις ο ηθικός αυτουργός θα είναι ένας.

Εσύ κ. Μητσοτάκη.

 

IMAGE
Εκδήλωση του Εργατικού Αγώνα στα Ιωάννινα
Η ΤΕ Ιωαννίνων του Ε.Α. διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 23 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στην αυλή του «Θυμωμένου Πορτρέτου» (Καποδιστρίου 36-38). >>>>>>

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>