10/05/2021

Ιδεοδρόμιο

Γράφει ο Βαγγέλης  Μητράκος.

Οι πολίτες του κόσμου, οι οποίοι δοκιμάζονται βαριά από την πανδημία του κορονοϊού, δικαιούνται και πρέπει να μάθουν τα πάντα γι’ αυτήν τη σύγχρονη πανούκλα και κυρίως για την προέλευσή της.

Περισσότερα...Την έρευνα έκανε η καθηγήτρια ιατρικής/χειρούργος του νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, Μονίκ Τελό

Οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ αποτέλεσαν βάση για την άντληση πληροφοριών σχετικά με το κατά πόσο ο κορονοϊός μπορεί να γίνει μεταδοτικός σε μια τέτοια συνθήκη. Οι πορείες ενάντια στην αστυνομική βία που έγιναν πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη, στη Νίκαια και άλλες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, μπήκαν στο στόχαστρο κυβερνητικών αξιωματούχων και όχι μόνο, ως επικίνδυνες για τη διάδοση του κορονοϊού.

Περισσότερα...

Γράφει ο Μπάμπης Μιχάλης.

Σε μια πρωτοφανή για Αμερικανό πρόεδρο κίνηση, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ανοιχτά την προηγούμενη Κυριακή το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και να ιδρύουν σωματείο. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του παρείχε την απόλυτη στήριξή του στους έξι και πλέον χιλιάδες εργαζόμενους της τεράστιας αποθήκης της Amazon στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα, που από τις αρχές Φεβρουαρίου ψηφίζουν την ίδρυση σωματείου.

Περισσότερα...

Της Εύας Βακαλοπούλου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κίνημα #metoo μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα και πως οι γυναίκες που δεν έχουν ακόμη μιλήσει, είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ήδη μίλησαν. Κάθε μέρα και ένα νέο δημοσίευμα, μία νέα ονομαστική καταγγελία για κάποιο δημόσιο πρόσωπο, αφήνει άλλους εμβρόντητους, άλλους αμήχανους και άλλους οργισμένους.

Περισσότερα...

Της Κατέ Καζάντη.

Επειδή το κράτος, κι ας κόπτεται περί του αντιθέτου ο Μαυρουδής Βορίδης, «είναι η υλική και ειδική συμπύκνωση ενός συσχετισμού δυνάμεων ανάμεσα σε τάξεις» (Πουλαντζάς), η Ν.Δ., αμέσως μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, αυτό ακριβώς φρόντισε: να κόψει και να ράψει ένα σωρό νομοθετήματα για να διαμορφώσει ένα επιτελικό κράτος και να το καταστήσει λάφυρο των “αρίστων” που εκπροσωπεί. Από την κατάργηση του ΑΣΕΠ μέχρι την ενίσχυση ανεξάρτητων αρχών και την προώθηση δήθεν ακομμάτιστων δημοσίων υπαλλήλων, κάθε παρέμβαση, τούτο τον στόχο υπηρετεί.

Περισσότερα...

IMAGE
Διαδικτυακή εκδήλωση για το 1821
Παρασκευή 14 Μάη, στις 7 μ.μ. Ζωντανή μετάδοση στo κανάλι του ΕΑ στο Youtube και στην ιστοσελίδα του ΕΑ. >>>>>>
IMAGE Το … παράσημο
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. Η διάταξη του νόμου είναι σαφής:  «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής... >>>>>>