Εργατικός Αγώνας

Όσοι έπνιξαν το ελληνικό “ΟΧΙ” λυσσάνε να ακυρώσουν και το Brexit

Λύσσαξε σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ στην χώρα μας και λύσσαξαν, επίσης, όλοι συλλήβδην οι δήθεν “ευρωπαϊστές” ενάντια στο κλείσιμο του Βρετανικού Κοινοβουλίου και πραξικόπημα το ανεβάζουν, πραξικόπημα το κατεβάζουν.

Η αντίδραση τους στην απόφαση του Μπ. Τζόνσον να κλείσει τη Βρετανική Βουλή, θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη αν δεν ήθελαν ανοικτό το Βρετανικό κοινοβούλιο για ένα και μόνο λόγο: για να ακυρώσουν το προγραμματισμένο έτσι κι’ αλλιώς για τις 31 Οκτωμβρίου Brexit, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με ακύρωση του δημοψηφίσματος του Βρετανικού λαού, με βάση το οποίο αποφάσισε την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Γιατί ας μην γελιόμαστε, γι’ αυτό θέλει ανοικτή την Βρετανική Βουλή η Βρετανική αντιπολίτευση, για να χρησιμοποιηθεί μία περιστασιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενάντια στη δημοψηφισματικά εκφρασμένη θέληση του Βρετανικού λαού.

Επομένως πραξικόπημα επιδιώκει να διαπράξει η Βρετανική αντιπολίτευση και δυστυχώς ο πολλά υποσχόμενος σε άλλους καιρούς ηγέτης των (τάχα) Εργατικών της Βρετανίας Τζ. Κόρμπιν και όχι ο Μπ. Τζόνσον, που, ανεξαρτήτως του πολιτικού προσανατολισμού του, επιμένει στο Brexit.

Φυσικά, οι στήλες αυτές  διαφωνούν ριζικά με τον ακραία συντηρητικό πολιτικό προσανατολισμό του Τζόνσον και την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα ακολουθήσει στη μετά – Brexit περίοδο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε μείζονα δημοκρατικά θέματα και να ακυρώνουμε  την δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση ενός λαού γιατί δεν συμφωνούμε με τους ηγέτες που την εκφράζουν και την πολιτική τους, ή γιατί δεν συμφωνούμε με το ίδιο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Άλλωστε στην Ελλάδα ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αλλοίωση δημοψηφισματικών αποτελεσμάτων σύμφωνα με τη βούληση των Βρυξελλών και των εγχώριων υπαλλήλων τους, γιατί ζήσαμε πως μετέτρεψαν πραξικοπηματικά με μία χειραγωγημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το ΟΧΙ του δημοψηφίσαμτος της 5ης Ιουλίου του 2015, σε ταπεινωτικό υποδουλωτικό ΝΑΙ.

Είναι τραγικό ότι Βρυξέλλες και Γερμανία επιχειρούν μέσω εγχώριων αντιπολιτεύσεων να κάνουν με όλα τα αθέμιτα δυνατά μέσα και στη Βρετανία ότι έκαναν και στην Ελλάδα αλλά και σε όλα σχεδόν τα δημοψηφίσματα που έγιναν κατά καιρούς στην Ευρώπη: να αλλοιώσουν σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, επιδιώξεις και συμφέροντα, την δημοψηφισματική θέληση των λαών.

ΟΧΙ, λοιπόν και πάλι ΟΧΙ στο Bremain από την πίσω αντιδημοκρατική πόρτα, με δήθεν προάσπιση του ανοικτού Κοινοβουλίου.

 

B.Z

 

Υ.Γ: Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό το θέαμα του Τζ. Κόρμπιν ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας να χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά και δικαστικά μέσα προκειμένου να ανακόψει υποτίθεται το Brexit χωρίς συμφωνία αλλά ηλίου φαεινότερο να ανακόψει το ίδιο το Brexit. Τι επιδιώκει ο Τζ. Κόρμπιν; Μία Γερμανική Ευρώπη όπως η σημερινή, θύμα του ολοκληρωτισμού των Βρυξελλών, η οποία ως μία φυλακή ύψιστης ασφάλειας για χώρες και λαούς, δεν αφήνει καμία οδό εξόδου και διαφυγής; Και αυτό είναι δημοκρατία;

 

Πηγή: iskra.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας