18/10/2021

Ιδεολογικά θέματα

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Η πολιτική ως ιδιαίτερη μορφή κοινωνικής δραστηριότητας σχετίζεται με την εμφάνιση των τάξεων και τη δημιουργία των ταξικών κοινωνιών και θα υπάρχει όσο υπάρχουν οι τάξεις.

Περισσότερα...

Του Βασίλη Καλαματιανού.

Για τον καινούριο χρόνο εύχομαι στο δυναμικό του Εργατικού Αγώνα, τους αναγνώστες και τους φίλους του, σε όλους του κομμουνιστές Υγεία και στον καθένα ξεχωριστά ό,τι επιθυμεί.

Περισσότερα...

Του Γεράσιμου Αραβανή.

Η Προγραμματική Διακήρυξη του Εργατικού Αγώνα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και η διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της την έκαναν γνωστή σε ένα σχετικά ευρύτερο κοινό. Προκάλεσε ενδιαφέρον και θετικά σχόλια, καθώς και ορισμένες λανθασμένες, κατά τη γνώμη μας, αντιρρήσεις.

Περισσότερα...

Ο Εργατικός Αγώνας επιχειρεί να ανοίξει μια συζήτηση για την προοπτική της εργατικής τάξης στο σύγχρονο κόσμο με την είσοδο των νέων τεχνολογιών και τις νέες εργασιακές σχέσεις που αυτές επιβάλλουν. Στα πλαίσια αυτά, δημοσιεύει μια εργασία του Γεράσιμου Αραβανή υπό τον γενικό τίτλο «Οι νέες τεχνολογίες, οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την καπιταλιστική οικονομία, η προοπτική της εργατικής τάξης». Η εργασία δημοσιεύεται σε «αυτοτελή» επιμέρους τμήματα και, με την ολοκλήρωσή της, θα δοθεί στο σύνολό της με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Σήμερα δημοσιεύουμε το δωδέκατο μέρος:

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ