Εργατικός Αγώνας

Τραγικό τροχαίο έξω από τη βουλή

 Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

 Ένας νέος 23 χρονών είναι κλινικά νεκρός, μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο που ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Την είδηση την μάθαμε καθυστερημένα μετά από δύο ημέρες πάλι από βίντεο που ανέβηκε στα ΜΚΔ.

Ο νεαρός οδηγός οδηγώντας κανονικά, εμβολίστηκε κυριολεκτικά από το υπηρεσιακό όχημα που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, το οποίο μπήκε αντίθετα για να μπει στην είσοδο της βουλής.

Πέρα από την τροχαία παράβαση που πιθανότατα θα αποβεί μοιραία για τον 23χρονο, τίθενται μερικά σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες που επικράτησαν λίγο μετά από το δυστύχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας που φώναζε προς τον τροχονόμο πως η μηχανή κινούταν κανονικά με πράσινο, τραμπουκίστηκε κυριολεκτικά από τον ίδιο τροχονόμο ο οποίος του έλεγε: Διώξε τον, μη λέει χαζομάρες. Εσύ τί είσαι; Δικηγόρος του διαβόλου είσαι; Άσε το παιδί, το παιδί. Εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από ‘δω. Εξαφανίσου” μάλιστα του έκοψε και κλήση γιατί δε φορούσε κράνος.

Με δυο λόγια εκτός του τραμπουκισμού που δέχτηκε, δεν κρατήθηκε ως μάρτυρας τροχαίου για να δώσει κατάθεση.

Η είδηση φυσικά δεν μεταδόθηκε από κανένα ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δελτίο και αν δεν ήταν και πάλι κάποιο κινητό τηλέφωνο να κάνει τη δουλειά του ρεπόρτερ, η είδηση θα σκεπάζονταν χωρίς να μάθει κανείς τίποτε.

Καθυστερημένη υπήρξε και η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη που δυο μέρες μετά από το λογαριασμό της στο facebook κατάφερε να αρθρώσει δυο λόγια παρηγοριάς προς την οικογένεια και να βεβαιώσει πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λάμψει η αλήθεια.

Φανταζόμαστε πως αν είχε συμβεί κάτι ανάλογο από υπηρεσιακό όχημα κάποιου άλλου κοινοβουλευτικού οχήματος, θα είχαμε ζωντανή σύνδεση από τα τηλεοπτικά μέσα, από το πρώτο δευτερόλεπτο μετά το τροχαίο.

Η λογική συγκάλυψης του περιστατικού αιωρείται σαν ερώτημα, μιας και πρόκειται για κυβερνητικό όχημα, και μιας και τα όργανα της τροχαίας που βρίσκονταν στο σημείο, έδειχναν να θέλουν να διώξουν τους μάρτυρες αντί να τους κρατήσουν εκεί, αλλά επίσης και η καθυστερημένη τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη για το συμβάν.

Αλήθεια, το έμαθε κι αυτή από το facebook;

Και επίσης, ως πότε ξυλοδαρμοί, βία, και τροχαία που εμπλέκονται αστυνομικοί, θα γίνονται γνωστά από… συμπτώσεις;

Αυτό το καθεστώς συγκάλυψης θα σταματήσει άραγε κάποια στιγμή;

Ο χώρος γύρω και έξω από τη βουλή, είναι γεμάτος με κάμερες που καταγράφουν όλα όσα γίνονται για μια εβδομάδα.

Θα καταφέρουμε να μάθουμε από την εικόνα τους τι ακριβώς συνέβη ή μήπως έγινε διακοπή ρεύματος τη… στιγμή του μοιραίου τροχαίου;

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας