24/07/2021

Κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Σαμαρίνας.

19 Ιουνίου του ‘20, πέρυσι.

– Νίκο λέω να έρθω στον Όλυμπο, να περπατήσουμε μαζί την Κυριακή. Θέλω να ξεσκάσω, να καθαρίσω το μυαλό μου, να ξεφύγω λίγο απ’ το Βόλο.

– Ναι Γιάννη, θα χαρώ πολύ να τα πούμε και από κοντά.

Περισσότερα...

Του Γιάννη Φασουλα.

Το τελευταίο διάστημα είναι φανερά πολλά σημάδια εγκληματικότητας. Την  ειδεχθή δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά νερά, ακολούθησε νέα δολοφονία–εκτέλεση στην Μεταμόρφωση, ενώ είχε προηγηθεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ.

Περισσότερα...

 Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Στις 21 Μάρτη 1960 σε ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών, η αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής σκότωσε 69 φοιτητές και τραυμάτισε 180.Η μέρα αυτή ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Δυστυχώς ο ρατσισμός στην εποχή μας βασιλεύει .Νωπές είναι οι μνήμες από την αστυνομική βία και τις δολοφονίες μαύρων που έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες.

Περισσότερα...

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>