10/05/2021

Κοινωνία

 Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Στις 21 Μάρτη 1960 σε ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών, η αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής σκότωσε 69 φοιτητές και τραυμάτισε 180.Η μέρα αυτή ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Δυστυχώς ο ρατσισμός στην εποχή μας βασιλεύει .Νωπές είναι οι μνήμες από την αστυνομική βία και τις δολοφονίες μαύρων που έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες.

Περισσότερα...

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης.

Η γενναία ενέργεια της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τον βιασμό της έφερε στο προσκήνιο ένα πρόβλημα που και στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες, κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί την ύπαρξή του. Η πράξη της αυτή, σίγουρα με τεράστιο συναισθηματικό κόστος για την ίδια, ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το θέμα των βιασμών, των κακοποιήσεων και της εκμετάλλευσης νεανικών ψυχών και σωμάτων από κτήνη που θεωρούν δικαίωμά τους τη επιβολή με τη βία των αρρωστημένων ορέξεων τους.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Την ώρα που όλη η χώρα πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία του Covid-19, η κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, επιλέγει να προχωρήσει άμεσα τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, με την κατάθεση την Παρασκευή 11/12/2020 δεσμευτικών προσφορών.

Περισσότερα...

Γράφει η Δώρα Μόσχου.
Πριν από αρκετό καιρό, στις φιλόξενες σελίδες του «Εργατικού Αγώνα» και με αφορμή δυο γυναικοκτονίες που –κατά το δημοσιογραφικό κλισέ– «συγκλόνισαν το πανελλήνιο», δημοσιεύσαμε ορισμένες σκέψεις για τα αίτια και τις εκφάνσεις της γυναικείας ανισοτιμίας και καταπίεσης στις μέρες μας.

Περισσότερα...

IMAGE
Διαδικτυακή εκδήλωση για το 1821
Παρασκευή 14 Μάη, στις 7 μ.μ. Ζωντανή μετάδοση στo κανάλι του ΕΑ στο Youtube και στην ιστοσελίδα του ΕΑ. >>>>>>
IMAGE Το … παράσημο
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. Η διάταξη του νόμου είναι σαφής:  «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής... >>>>>>