Εργατικός Αγώνας

21 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

 Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Στις 21 Μάρτη 1960 σε ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών, η αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής σκότωσε 69 φοιτητές και τραυμάτισε 180.Η μέρα αυτή ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Δυστυχώς ο ρατσισμός στην εποχή μας βασιλεύει .Νωπές είναι οι μνήμες από την αστυνομική βία και τις δολοφονίες μαύρων που έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες.

 Στην περίοδο της καραντίνας τα φαινόμενα διακρίσεων έχουν αυξηθεί .

Η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεση της αναφέρει ότι η αστυνομία ,που επιβάλλει τα μέτρα καραντίνας λόγω του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει στοχοποιήσει δυσανάλογα τις εθνικές μειονότητες και τις περιθωριοποιημένες ομάδες μέσω της βίας, των ελέγχων ταυτότητας με μεροληπτικό τρόπο, της αναγκαστικής καραντίνας και των προστίμων .

 Επίσης αναφέρει ότι παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά την επιβολή των μέτρων για τον κορονοιό στην Ευρώπη καλύπτει 12 Ευρωπαϊκές χώρες ,μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα .Μέτωπο λοιπόν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πρέπει να δημιουργηθεί από τους πολίτες που πιστεύουν στη ελευθερία του ατόμου γιατί το τέρας του ρατσισμού δεν έχει εξαλειφθεί .

Η αντιρατσιστική ταινία μικρού μήκους, είναι της Νάνσυ Σπετσιώτη

https://www.youtube.com/watch?v=OWe_omalyE0

Το τραγούδι της H.E.R. βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy

https://www.youtube.com/watch?v=E-1Bf_XWaPE&t=40s

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας