18/10/2021

Νεολαία

Ανακοίνωση της Ενωτικής Σπουδαστικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ).

Εδώ και μερικές μέρες, έχει ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος για το εαρινό εξάμηνο. Εξεταστική η οποία διεξάγεται υπό το πρίσμα μιας «ανώμαλης» περιόδου που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού -που είναι ακόμα σε εξέλιξη- και την καραντίνα που επιβλήθηκε. Από την πραγματοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης με πολλά προβλήματα, την τεράστια αργοπορία στην παράδοση των συγγραμμάτων -με βασικό υπαίτιο το υπουργείο- και ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να περνάει με ταχύτατες διαδικασίες τη στιγμή που μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας.

Η έξαρση της πανδημίας τους προηγούμενους μήνες οδήγησε σε αναπροσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με σχετικά γρήγορους ρυθμούς, προωθήθηκε η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης, μέσω της σύγχρονης (ζωντανή μετάδοση μαθημάτων) και της ασύγχρονης (διαδικτυακές πλατφόρμες ανάρτησης υλικού) μεθόδου.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Ενωτικής Σπουδαστικής Αγωνιστικής Κίνησης (Ε.Σ.Α.Κ).

Έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, και ακόμη δεν έχουμε παραλάβει όλα τα συγγράμματα πού χρειαζόμαστε, ώστε να προετοιμάσουμε τόσο το διάβασμα μας, όσο και να αποκτήσουμε συνολική εικόνα του αντικειμένου που εξετάζει κάθε μάθημα. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, όλοι μας προβληματιζόμαστε, για το πώς θα συνεχίσουμε ομαλά τις σπουδές μας σε αυτό το εξάμηνο, πώς θα δώσουμε εξεταστική, τι θα γίνει με τα εργαστήρια, τις πρακτικές κλπ.

Περισσότερα...

Ιδρύεται συνδικαλιστική συλλογικότητα (παράταξη) με το όνομα Ενωτική Σπουδαστική Αγωνιστική Κίνηση (Ε.Σ.Α.Κ) παρεμβαίνει με τρόπο αγωνιστικό και πνεύμα ενωτικό στον Σύλλογο Φοιτητών Παντείου, που αποτελεί πρωτοβάθμιο τμήμα της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.Ε).

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ