Εργατικός Αγώνας

Όχι στην αξιολόγηση της υποταγής και της αγοράς!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Η Επιτροπή Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν με συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα υψηλά ποσοστά την πρώτη απάντηση απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Την αξιολόγηση που έρχεται να κουμπώσει πάνω στις κατευθύνσεις για «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, η οποία καθιστά τα σχολεία έρμαια των χορηγών. Την αξιολόγηση που έρχεται να κουμπώσει με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, με τη διάρρηξη του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων. Την αξιολόγηση των 14 θεμάτων αξόνων και των 49 δεικτών που προσθέτει έναν τεράστιο γραφειοκρατικό όγκο δουλειάς μέχρι εξαντλήσεως στους εκπαιδευτικούς. Μιας δουλειάς που τους αποσπά από τα διδακτικά τους καθήκοντα και τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τους μετατρέπει σε διεκπεραιωτές γραφειοκρατικών καθηκόντων. Μια αξιολόγηση που πλάι στην ανασφάλεια των εκπαιδευτικών έρχεται να ενισχύσει αποφασιστικά και τους εμπόρους της γνώσης στο κυνήγι των «τυπικών προσόντων», των επί πληρωμή μεταπτυχιακών.

Χθες το βράδυ η εξαιρετικά μαζική απάντηση των εκπαιδευτικών στις προωθούμενες αλλαγές κρίθηκε παράνομη σε πρωτόδικο επίπεδο. Δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία φορά που η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη λειτουργεί σαν εντολοδόχος της αυταρχικής βούλησης των κυβερνήσεων. Το τελευταίο δημοκρατικό φύλλο συκής της κυβέρνησης έχει πέσει εδώ και καιρό. Επομένως, δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Ο πόλεμος του υπουργείου απέναντι στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης κλιμακώνεται.

Απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, απέναντι στην τρομοκρατία των αγωγών, απέναντι στον εκφοβισμό των «εντέλλεσθε» απαντάμε με συνέχιση του δικαίου και όμορφου αγώνα μας. Δίκαιος, γιατί προασπίζεται τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Όμορφος, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία διαπαιδαγωγούμαστε αγωνιστικά, μαθαίνουμε να κουβεντιάζουμε «ήσυχα κι απλά» για τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον του σχολείου μας.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα, με ακόμη ισχυρότερη μαχητικότητα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Συσπειρωμένοι, κάτω από την ομπρέλα των αποφάσεων των Συλλόγων μας και με ενιαία στάση στους Συλλόγους Διδασκόντων του κάθε σχολείου, στο τέλος θα νικήσουμε. Δεν έχουμε άλλον δρόμο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Συλλογικά, μαζικά, αποφασιστικά.

Πρώτη απάντηση αποτελεί η σημερινή κινητοποίηση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στις 18.00 στα Προπύλαια.

  • Όχι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και στο σχολείο της αγοράς!
  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 

1/10/2021

Επιτροπή Παιδείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας