18/10/2021

Της σύνταξης

Ο Μίκης Θεοδωράκης συνδύασε την βαθιά γνώση της δυτικής μουσικής με την λαϊκή παράδοση, την ποίηση με το μπουζούκι, το έντεχνο με το λαϊκό τραγούδι σε ένα μεγαλόπνοο καλλιτεχνικό έργο που αφήνει παρακαταθήκη, όχι μόνον στον ελληνικό λαό, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι ο Μίκης είναι παγκόσμιος. 

Περισσότερα...

Διαστάσεις πογκρόμ ενάντια στους υγειονομικούς παίρνει η κυβερνητική απόφαση για εξαναγκασμό τους σε εμβολιασμό ή, σε αντίθετη περίπτωση, την απομάκρυνσή τους από τις μονάδες Υγείας με στέρηση του μισθού τους.

Περισσότερα...

Φτωχότερο από σήμερα είναι το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα με την απώλεια του σύντροφου Αντώνη Σκυλλάκου.  Ο σ. Αντώνης έφυγε σήμερα, 22/8/2021,  από κοντά μας, σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από έμφραγμα.

Περισσότερα...

Σε ανοιχτή ρήξη με τους μαθητές και την κοινωνία έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ με το τερατούργημα της «Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» (ΕΒΕ) που αποκλείει από τις ανώτατες και ανώτερες σχολές περίπου 20.000 νέους.

Περισσότερα...

Σε νέα φάση μπαίνει η κόντρα της κυβέρνησης με τον «εχθρό λαό» και το μαζικό κίνημά του,  καθώς η αστυνομία βάζει μπρος τη φάμπρικα των ποινικών διώξεων ενάντια σε όσους επιμένουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους να διαμαρτύρονται μαζικά και δημόσια.

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ