Εργατικός Αγώνας

Το χειροκρότημα από την αναστολή εργασίας απέχει ένα… εμβόλιο

Διαστάσεις πογκρόμ ενάντια στους υγειονομικούς παίρνει η κυβερνητική απόφαση για εξαναγκασμό τους σε εμβολιασμό ή, σε αντίθετη περίπτωση, την απομάκρυνσή τους από τις μονάδες Υγείας με στέρηση του μισθού τους.

Ο Εργατικός Αγώνας έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια υπέρ της επιστήμης και, κατά συνέπεια, θεωρεί τον εμβολισμό ως μια αναγκαιότητα για το ξεπέρασμα της πανδημίας και την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της διαθεσιμότητας και της περικοπής μισθών μεσολαβεί άβυσσος.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στρέψει το λαό ενάντια στην επιστήμη χρησιμοποιώντας αντιδραστικές και απάνθρωπες απαγορεύσεις και επεμβαίνει στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων με το πιο πρωτοφανή τρόπο. Αφήνει στην άκρη την ενημέρωση και την πειθώ και «αποφασίζει και διατάσσει» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με αυτή την τακτική φτιάχνει ένα ετερόκλητο μείγμα αντιεμβολιαστών που ξεκινά από τους θρησκόληπτους εθνικιστές και συνομοσιολόγους  και καταλήγει ακόμα και σε πολίτες που δεν ανέχονται κυβερνητικές υπαγορεύσεις και άρση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Ούτε ο πιο φανατικός αντιεμβολιαστής δεν θα πετύχαινε όσα κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να στρέψει τους πολίτες ενάντια στην επιστήμη.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

  • Ναι στον εμβολιασμό κάτω από ξεκάθαρη ενημέρωση και πειθώ του λαού για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του και για τη μακροχρόνια υγεία όσων εμβολιάζονται!
  • Όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου και την καταστρατήγηση ατομικών δικαιωμάτων.
  • Καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις με πρόσχημα τα εμβόλια!

Ο λαός, αφού ενημερωθεί σωστά από μάχιμους επιστήμονες κι όχι τηλεμαϊντανούς ένθεν κακείθεν, οφείλει να πράξει το σωστότερο για την ατομική αλλά και τη δημόσια Υγεία.

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας