29/09/2021

Υγεία

Η Κούβα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανοσοποίησε τα παιδιά άνω των δύο ετών ενάντια στον κορονοϊό.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, η Κούβα έγινε η χώρα με τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό εμβολίων COVID-19 που χορηγήθηκαν ανά 100 κατοίκους, σύμφωνα με το «Our World in Data» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Περισσότερα...

Τρισεκατομμύρια πρόκειται να χάσει η παγκόσμια οικονομία λόγω των καθυστερημένων χρονοδιαγραμμάτων εμβολιασμού κατά του Covid-19, με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να επωμίζονται τις περισσότερες απώλειες λόγω της ανομοιόμορφης πρόσβασης στα εμβόλια, ανέφερε σε έκθεσή της η Economist Intelligence Unit.

Περισσότερα...

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Για τους υγειονομικούς, τους κοινωνικούς-ανθρωπιστικούς επιστήμονες και το κίνημα για τη Δημόσια Υγεία, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα. Η ανισοκατανομή των ασθενειών και της υγείας στα διάφορα κοινωνικά στρώματα αυξάνονται όσο αυξάνονται η ανεργία, η εντατικοποίηση  της εργασίας με παράλληλη μείωση των μισθών καθώς και η υποχώρηση του κοινωνικού κράτους.

Περισσότερα...

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Η κυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ, προωθώντας έμμεσα ή άμεσα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έθεσε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Περισσότερα...

IMAGE Μπερδέματα
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Θα καταλάβετε, από αυτά που γράφω, αγαπητοί αναγνώστες του ΕΑ ότι είμαι πολύ μπερδεμένος. Γράψτε και γράψτε, σύντροφοί μου, ίσως κατανοήσω κι εγώ τι γίνεται αλλά, κυρίως, για να αναπτυχθεί κίνημα και να ξεμπερδέψουμε απ’ αυτούς που μας... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ