Εργατικός Αγώνας

Γιατί η Κούβα νικά τον Covid 19 ενώ η Ελλάδα υποφέρει απ’ αυτόν;

Τελικά η αλήθεια δεν θέλει πολύ χρόνο ούτε πολλά λόγια για ν’ αποκαλυφθεί. Στην προκειμένη περίπτωση αρκούν μόνο 3 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, όσο διαρκεί το συγκλονιστικό βίντεο-οδοιπορικό του info-war με τίτλο «Κούβα vs Ελλάδα: Πού θέλετε να ζείτε εν μέσω πανδημίας;».

Γεννιέται το ερώτημα «Γιατί η Κούβα νικά τον Covid 19 ενώ η Ελλάδα υποφέρει απ’ αυτόν;». Απάντηση δίνει το βίντεο. Από τα στοιχεία φαίνεται πως η Κούβα έκανε και κάνει τα αυτονόητα: επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών υγείας, πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των κρουσμάτων. Κοντολογίς, όλα όσα ζητούν επιτακτικά οι Έλληνες υγειονομικοί αλλά δεν υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις της και τις δεσμεύσεις της σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Τελικά αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ακόμα και ο πιο δύσπιστος είναι πως η πανδημία είναι αντιμετωπίσιμη, αν υπάρχει προσανατολισμός υπέρ των λαϊκών αναγκών. Αντίθετα, όπου τα κέρδη των λίγων μπαίνουν πάνω από την υγεία, τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ιατρικό, αλλά -κυρίως- πολιτικό.

Όμως, ας μην πλατιάζουμε με κουβέντες. Καλύτερα από τα λόγια, τα λέει όλα τα παρακάτω βίντεο:

 

 Αρχική δημοσίευση: info-war.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας