Εργατικός Αγώνας

Εκδήλωση του Συντονισμού στα Γιάννενα

Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 και Δοσίου γωνία, κάτω από ΟΑΕΔ).

Στα οξύτατα προβλήματα που κληροδότησαν στον ελληνικό λαό και τη νεολαία τα 9 χρόνια των μνημονίων, η οικονομική κρίση και η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, στην ευρύτερη περιοχή προστέθηκε η πανδημία που έπληξε τον κόσμο ολόκληρο.

Η κυβέρνηση απάντησε με  δίμηνο εγκλεισμό του ελληνικού λαού και το σταμάτημα κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Την υγειονομική κρίση που υποχωρεί διαδέχεται μία πρωτοφανής οικονομική ύφεση που δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, μεγάλη μείωση μισθών και γενικότερα αποδοχών, οδηγούνται στο λουκέτο πολλές δεκάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις.

Η επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι την κρίση να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός και αντίθετα το κεφάλαιο να επωφεληθεί και να συσσωρεύσει περισσότερα κέρδη. Το φθινόπωρο που έρχεται και ο χειμώνας προμηνύονται ιδιαίτερα δύσκολα .

Απάντηση στις ανάγκες οργάνωσης της αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων δεν μπορεί φυσικά να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού υποστηρίζει την ίδια πολιτική και υποκλίνεται όπως η Νέα Δημοκρατία στις απαιτήσεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η Αριστερά και ιδιαίτερα οι κομμουνιστικές δυνάμεις, η μόνη δύναμη που μπορούσε να οργανώσει τη λαϊκή δράση, αδυνατεί εδώ και καιρό να το πράξει.

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, μία συσπείρωση 6 οργανώσεων (Αναμέτρηση, ΑΡ.ΑΝ., ΚΚ Εργατικός-Αγώνας, Παρέμβαση, Σύλλογος Γ. Κορδάτος, Σύγχρονο Κομμουνιστικό σχέδιο) έρχεται να ταράξει τα νερά στην αριστερά, να συμβάλει στην αναθέρμανση των θεωρητικών και πολιτικών συζητήσεων και στην οργάνωση της δράσης των εργαζομένων, να βρει δρόμους για την συνεργασία και κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αριστεράς και παράλληλα να ανοίξει τη συζήτηση για το Κομμουνιστικό Κόμμα της εποχής μας.

Στην προσπάθεια αυτή είναι αναγκαία η παρουσία όλων των αριστερών,  όλων των αγωνιστών και κάθε εργαζόμενου.

Για όλα αυτά συζητούμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις  8 μ.μ. στην αυλή τουSay Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 και Δοσίου γωνία, κάτω από ΟΑΕΔ).

Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας