12/04/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική ιστοριογραφία αποτελεί το βιβλίο του Νίκου Σβορώνου, καθώς μπορεί να μας προσφέρει μέσα σε λίγες σελίδες την επισκόπηση της Ιστορίας μας πριν ακόμη από την επανάσταση έως και τη δικτατορία συμπυκνώνοντας ένα τεράστιο όγκο βιβλιογραφίας και πηγών.

Μέσα από μια μαρξιστική οπτική, μας δείχνει τις παθογένειες του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τις καχεκτικές προσπάθειες για να δημιουργηθεί μια δημοκρατική διακυβέρνηση, τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η αστική τάξη της χώρας μας και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη κοινωνία αυτό το διάστημα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο στάθηκε αφορμή να στερηθεί την ελληνική υπηκοότητα και να αναγκαστεί να το κυκλοφορήσει αρχικά στη Γαλλία. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε μετά την πτώση της χούντας, μαζί με τον βιβλιογραφικό οδηγό που επιμελήθηκε ο Σπύρος Ασδραχάς.

 

(από τις Εκδόσεις Θεμέλιο)

IMAGE Χορηγίες και ξετσιπωσιές
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021
Του Κώστα Γρηγοριάδη. “Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι”. Αυτό το απόφθεγμα του Οδυσσέα Ελύτη, χαρακτηρίζει την Ελλάδα με έναν τρόπο που μόνο ένας πνευματικός άνθρωπος του δικού... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ