Εργατικός Αγώνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων στη Λάρισα, μαζί με άλλες πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες της πόλης, πραγματοποίησε την Τετάρτη 7/4 συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου την περίμεναν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η πορεία αφού φώναξε συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας, της αστυνομικής βίας και των κυβερνητικών επιλογών στην υγεία και την οικονομία, αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε με αφορμή τον τραυματισμό με διπλό κάταγμα στο χέρι ενός 13χρονου μαθητή από αστυνομικούς της ασφάλειας, ύστερα από έλεγχο σε πάρκο της πόλης.

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση- Κάλεσμα:

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει , του λαού η πάλη θα την σπάσει !

«Τα τελευταία περιστατικά βίας (Ν. Σμύρνη, εισβολή στο ΑΠΘ, Καρδίτσα, Λάρισα, χτύπημα διαδηλώσεων κτλ) δείχνουν πως η απρόκλητη αστυνομική βία δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός αλλά συνειδητή Κυβερνητική πολιτική επιλογή που συνδέεται με την προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού και κυρίως της νεολαίας στην εξέλιξη της πανδημίας. Πρόκειται για προανάκρουσμα της νέας επίθεσης που γίνεται και ετοιμάζεται σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας. Την ώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, της ανασφάλειας και των μέτρων στην Παιδεία και ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο, τα φαινόμενα τρομοκρατίας θα εντείνονται. Δεν θα αποτελούν πλέον μεμονωμένα περιστατικά, αλλά θα είναι η κανονικότητα που μας ετοιμάζουν.

Η τρομοκράτηση του λαού με ποικίλους τρόπους, αλλά και μέσω της αστυνομίας, συνιστά πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και έχει εκτραχύνει την συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων.

Ο τραυματισμός του 13χρονου μαθητή στη Λάρισα και το κάταγμα στο χέρι του, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και δεν χωράει στο μυαλό οποιουδήποτε νοήμονα γονιού ή εκπαιδευτικού. Αποτελεί αλγεινή εντύπωση που οι αστυνομικοί αντί να μεταφέρουν το μαθητή στο νοσοκομείο, τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό τμήμα και οι γονείς του ειδοποιήθηκαν μετά από 2 ώρες.

Ντροπή επίσης προκαλεί η ανακοίνωση των εκλεγμένων συνδικαλιστών της Νέα Δημοκρατίας στην ΕΛΜΕ Λάρισας με την οποία αντί να καταγγείλουν τον τραυματισμό του μαθητή, στηρίζουν ιδεολογικά την αστυνομία και έμμεσα την Κυβερνητική πολιτική της αστυνομοκρατίας. Έχουν το θράσος να επιτίθενται στην παράταξη της Αγωνιστικής Παρέμβασης η οποία γνωστοποίησε το θέμα στα ΜΜΕ!! Είναι τραγικό το ότι η ΕΛΜΕ ενώ ήταν ενήμερη, πριν δημοσιοποιηθεί η καταγγελία από τις Παρεμβάσεις, δεν προέβη σε καμία ενέργεια λόγω ιδεολογικής, πολιτικής και κομματικής σκοπιμότητας της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση.

Στο πνεύμα αυτό συντάχθηκε και η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, η οποία παρέχει πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς των συναδέλφων της αστυνομικών που προκάλεσαν τον τραυματισμό του μαθητή. Επιτίθεται ευθέως στις Παρεμβάσεις, τις εγκαλεί γιατί ανέδειξαν το περιστατικό και εκτοξεύει για μια ακόμα φορά απειλές ότι «δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω συκοφαντία, ύβρη ή ψευδολογία». Δυστυχώς γι’ αυτούς η πραγματικότητα τους διαψεύδει και όλη η κοινωνία αντιλήφθηκε την πραγματικότητα μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, της ιατροδικαστή και την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στην αστυνομία.

Ως πολίτες με ιστορική μνήμη γνωρίζουμε τι σημαίνουν οι έμμεσες απειλές της Ε.Α.Λ. και τις καταγγέλλουμε στον Ελληνικό λαό ως προσπάθεια να επιβληθεί φόβος και σιωπή στην κοινωνία. Δεν μας εκπλήσσει βέβαια η Ε.Α.Λ. γιατί τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε προκλητικές δηλώσεις δια του προέδρου της. Θυμίζουμε τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του ότι «για τρεις γκλοπιές (στη Νέα Σμύρνη) απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό». Την ανακοίνωση που αξίωνε την αποπομπή δημοσιογράφου από το Δημοτικό Ραδιόφωνο για σχολιασμό που έκανε στο Facebook την ημέρα του Πολυτεχνείου. Την αξίωση αποπομπής ραδιοφωνικού παραγωγού, πάλι από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, διότι ο σχολιασμός του για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας καθώς και τα τραγούδια που έβαζε δεν του άρεσαν. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κατώτερος των περιστάσεων και συμβάλλοντας στο κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας που επιβάλει η Κυβερνητική πολιτική, συμμορφώθηκε πλήρως στις αξιώσεις των αστυνομικών και τελικά απέπεμψε από το ραδιόφωνο έναν παραγωγό που επί τρεις δεκαετίες πρόσφερε αφιλοκερδώς σε αυτό και στον πολιτισμό της πόλης.

Καταδικάζουμε τον Κυβερνητικό αυταρχισμό και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Ενώνουμε τις φωνές μας με το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα ενάντια στην ένταση της καταστολής. Καλούμε τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας, και την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας . Να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν τρομοκρατούμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας, στηρίζουμε τους αγώνες του οργανωμένου μαθητικού κινήματος της πόλης μας και συμμετέχουμε σ’ αυτό.

 

  • Δε θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούν και να απειλούν τους μαθητές μας και τη νεολαία .
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει , του λαού η πάλη θα την σπάσει!»

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας