Εργατικός Αγώνας

17η Μάη: μέρα πανεργατικής απεργίας

Κλιμάκωση των αγώνων για την αποτροπή των νέων ακραίων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, μέσα από ένα ενιαίο αποτελεσματικό μέτωπο

Εργαζόμενοι–ες,συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες

Ο ελληνικός λαός ζει 7 χρόνια τώρα, τον εφιάλτη των μνημονίων που βύθισε έναν στους δυο εργαζόμενους στην φτώχεια. Υπονομεύτηκε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το εκπαιδευτικό σύστημα και το σύνολο των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας κατά 26%, οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ πάνω από 400.000 νέοι, ο ανθός της χώρας, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει.

Μετά από 7 χρόνια πάνω που έλεγαν ότι το 2018 τελειώνουν όλα, η κυβέρνηση φέρνει νέο μνημόνιο και μάλιστα εξαιρετικά επώδυνο. 4,5 δίς μέτρα ως το 2020, είναι το κόστος του, ενώ τα πολύ υψηλά πλεονάσματα, δηλ. η ακραία λιτότητα, πάει ως το 2022. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ευθεία πρόκληση ενάντια στον εργαζόμενο λαό, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Για άλλη μια φορά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μήνες τώρα δεν κάνουν κάτι, δεν οργανώνουν κανένα αγώνα, δεν προετοιμάζουν τους εργαζόμενους, για μαζική αντίσταση, για την αποτροπή των μέτρων και η κορύφωση είναι ότι αποφάσισαν απεργία όταν θα γίνεται η ψηφοφορία στη Βουλή, δηλ. κατόπιν εορτής.  

Δυστυχώς σ’ αυτή την λογική κινείται και το ΠΑΜΕ. Πανελλαδικά και στην Λευκάδα του Εργατικού Κέντρου, όλη η δραστηριότητα του ήταν η συγκέντρωση ολίγων δεκάδων ανθρώπων προ 20ημέρου και η συγκέντρωση της 17ης Μαΐου, την ημέρα της ψηφοφορίας στην Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο όμως, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν αντιμετωπίζεται, το συνδικαλιστικό κίνημα υπονομεύεται και οι εργαζόμενοι μαζικά δεν συμμετέχουν στα σωματεία και στην δράση για τα προβλήματα τους, ιδιωτεύουν.

Παρ’ όλα αυτά είναι απόλυτη ανάγκη, στις 17 Μάη να γίνει ότι καλλίτερο μπορεί.

Καλούνται οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζικά το παρόν για να απαντήσουμε με την πιο πλατειά κινητοποίηση και δράση, που θα στρέφεται

  • εναντίον των μνημονίων και των μνημονιακών ρυθμίσεων και θα διεκδικεί την κατάργησή τους, θα διεκδικεί τη βελτίωση της ζωής του λαού. Θα αγωνίζεται εναντίον της Ε.Ε. και της πολιτικής της.
  • την μονομερή διαγραφή του χρέους,
  • την εθνικοποίηση τραπεζών και μονοπωλιακών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Μόνο η δράση αυτή μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να καθυστερήσει και να αποτρέψει την επιβολή των μέτρων, να διαμορφώσει τους όρους της συνολικής ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και γενικότερα των αντιδραστικών αλλαγών που επιβλήθηκαν.

Η επικείμενη 24ωρη απεργία μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού και μαχητικού μετώπου στη βάση των εργαζομένων. Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και με την κλιμάκωση των αγώνων, μέσα από αγωνιστικό σχέδιο που θα θέτει εκτός από τα αιτήματα, τα μέσα και την τακτική.

Μόνη ελπίδα αλλά και αδήριτη ανάγκη, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν την αναγκαία υπέρβαση, με το δικό τους ενιαίο αποτελεσματικό μέτωπο, ενάντια σε όλους και σε όλα που τους καταδικάζουν.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 17 Μάη στον Άη Μηνά

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας