Μια προσφορά του Εργατικού Αγώνα σε κάθε κομμουνιστή

Το βιβλίο που δίνουμε σήμερα στους αναγνώστες μας κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1975 κι έκτοτε δεν έχει δει ξανά το φως της δημοσιότητας. Η ιστορική, πολιτική και ιδεολογική αξία του για τους κομμουνιστές είναι τεράστια καθώς περιέχει τα πρακτικά της ΚΕ του Μπολσεβίκικου κόμματος από τον Αύγουστο του 1917 έως τον Φλεβάρη του 1918. Δηλαδή από το σημείο στροφής της ρωσικής επανάστασης όπου οι μάζες περνούν με το μέρος του κόμματος του Λένιν έως και την ειρήνη του Μπρεστ.

Στις σελίδες του παρελαύνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της Οκτωβριανής Επανάστασης, στο πραγματικό τους μέγεθος ενώ τα ντοκουμέντα που συμπληρώνουν το αρχειακό υλικό ξεκαθαρίζουν πλήρως το ιστορικό τοπίο στις πιο κρίσιμες ιστορικές στιγμές για το ρωσικό και το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα στην δίνη της μεγαλύτερης επανάστασης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Ο αναγνώστης αποκτάει μια σαφή και ρεαλιστική -απαλλαγμένη από μύθους- εικόνα για τα κοσμοϊστορικά εκείνα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της μεγάλης σοσιαλιστικής επανάστασης του Οκτώβρη.

Θεωρούμε πως είναι η καλύτερη προσφορά στο αναγνωστικό μας κοινό και ο πιο χρήσιμος τρόπος για να τιμήσουμε τα 97 χρόνια από τον μεγάλο Οκτώβρη. Γιατί «τιμάμε» δεν σημαίνει «μνημονεύουμε». «Τιμάμε» σημαίνει «μαθαίνουμε»!

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

Ξεφυλλίστε το ηλεκτρονικά πατώντας στην εικόνα

Αποθηκεύστε το ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ