Ακόμη και η αριστεία δεν είναι αρκετή αν δεν συναρτάται με υπακοή και σιωπή μπροστά στα μεγάλα προβλήματα νοσοκομείων, όπως το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Ιάκωβος Αβραμίδης, παρότι πρώτος και με διαφορά στη διαδικασία αξιολόγησης, γίνεται προσπάθεια να καθαιρεθεί από τη θέση του, να υποβιβαστεί μάλλον, γιατί δεν ξέχασαν με τίποτα τις δημόσιες τοποθετήσεις του στη διάρκεια του δεύτερου θανατηφόρου κύματος της πανδημίας που είχε πλήξει με αξέχαστη σφοδρότητα τη Θεσσαλονίκη.
Η ιστορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς σε όλη την εξέλιξή της. Ο κ. Αβραμίδης ορίστηκε «συντονιστής διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής», όπως είναι ο ακριβής τίτλος, το 2017 με βάση τον Ν.3868/2010 που προβλέπει ατομική αξιολόγηση ανά τετραετία για ανανέωση θητείας. Αίφνης όμως στις 14 Απριλίου 2021 η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Γιόκατζη, προχώρησε σε επαναπροκήρυξη της θέσης για προσωρινή κάλυψη μέχρι να προκηρυχθεί η οργανική θέση. Υπήρξε άκαρπη η προσπάθεια του κ. Αβραμίδη να πάρει απάντηση στα ερωτήματα γιατί ακολουθείται αυτή η διαδικασία μόνο γι’ αυτόν, αφού δεν έχει υπάρξει επαναπροκήρυξη σε ολόκληρη την επικράτεια, και πώς γίνεται στο ίδιο νοσοκομείο να υπηρετούν συντονιστές διευθυντές από το 2010, χωρίς να υπάρξει γι’ αυτούς επαναπροκήρυξη.
Κι έτσι επαναπροκήρυξη έγινε, ο κ. Αβραμίδης υπέβαλε ξανά υποψηφιότητα και αξιολογήθηκε από την τριμελή επιτροπή που ορίστηκε με απόφαση της διοικήτριας. Στις 12 Ιουλίου, η διαδικασία αξιολόγησης έληξε και ο κ. Αβραμίδης έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (100%), ενώ 75,41% έλαβε ο δεύτερος και 73,69% ο τρίτος.
Εκτοτε ματαίως ο κ. Αβραμίδης ανέμενε την επανατοποθέτησή του. Στο σημείο αυτό η φημολογία στο νοσοκομείο κατατείνει στη διαπίστωση ότι, ενώ η διοικήτρια είχε την πρόθεση να υπογράψει τον διορισμό του κ. Αβραμίδη, επενέβησαν… ανώτερες εξωθεσμικές δυνάμεις, προκειμένου να μεταστραφεί η πρόθεσή της. Κι εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε η τοποθέτηση της 3ης ΥΠΕ και φυσικά του υπουργείου Υγείας. Εννοείται ότι με την υπόθεση Αβραμίδη ασχολείται ήδη ολόκληρο το νοσοκομείο, αναμένονται παρεμβάσεις συλλόγων. Οπως χαρακτηριστικά είπε στην «Εφ.Συν.» ένας από τους παλαιότερους εργαζομένους, «είναι τραγωδία και μόνο που μιλάμε για τον Αβραμίδη, ο άνθρωπος έχει «τρέλα» με την επιστήμη του, το βιογραφικό του δεν μπορούν ούτε στα χέρια να το σηκώσουν αυτοί που μιλάνε γι’ αυτόν»!
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο κ. Αβραμίδης αναρωτιέται «γιατί η διοίκηση δεν προβαίνει στην ανανέωση της θητείας μου, ενώ έχει στα χέρια της τις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων κι ενώ έχω ζητήσει να πληροφορηθώ εγγράφως αν όντως υπάρχει θεσμικό και επίσημο ερώτημα προς τον νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου για την υπόθεση» και σημειώνει πως «επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νομικό και θεσμικό μου δικαίωμα, ύστερα μάλιστα από τόσα χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο ΕΣΥ, μετά τη δοκιμασία και την προσφορά στην διάρκεια της πανδημίας που αναγνωρίστηκε με προσωπική επιστολή και από την ίδια τη διοίκηση του νοσοκομείου».
Παρατηρεί δε πως «αντί χειροκροτήματος φαίνεται πως κάποιοι ακολουθούν μια εμπαθή, απόλυτα αναξιοκρατική και σκοταδιστική συμπεριφορά που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης. Ελπίζω όλο αυτό να είναι μια δυσάρεστη ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεσή μου και να μην αποτελεί προοίμιο μιας γενικευμένης κατάστασης».
Πηγή: efsyn.gr