Εργατικός Αγώνας

Μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της Πέμπτης 16/3

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Μετά τις πρωτόγνωρες και μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα που εξέφρασαν την αγανάκτηση και την οργή τους, αναδεικνύοντας έντονα τις πολιτικές ευθύνες πρωτίστως της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που κήρυξαν για την Πέμπτη 16/3 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Απαιτούμε την αποκάλυψη όλων των στοιχείων της υπόθεσης και την γρήγορη απόδοση ποινικών ευθυνών σε όλους όσους ευθύνονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Η διάλυση των σιδηροδρόμων της χώρας είναι έργο όλων  όσων κυβέρνησαν τη χώρα από το 2000 μέχρι σήμερα που υλοποίησαν κατά γράμμα τις απαιτήσεις των Βρυξελλών και τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για τη διάλυση και για τα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί και  πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο από τον Ελληνικό λαό. Αυτό είναι χρέος όλων μας.

  • Απαιτούμε την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, χωρίς αποζημιώσεις στις ιδιωτικές εταιρείες που λυμαίνονται σήμερα τις υποδομές τις οποίες έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός και ενιαία δημόσια διαχείριση του ΟΣΕ υπό λαϊκό έλεγχο.
  • Απαιτούμε έναν σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, των φοιτητών.
  • Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος, καθώς και τις επιταγές της ΕΕ που στοχεύουν να ιδιωτικοποιήσουν όλα τα δημόσια αγαθά και τις υποδομές της χώρας μας.

 

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας