Εργατικός Αγώνας

Ανακοίνωση για το πολύνεκρο ναυάγιο στη θάλασσα έξω από την Πύλο (του Αντι-Ιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του Νάτο)

Το ναυάγιο στη θάλασσα έξω από την Πύλο αριθμεί δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν.

Το αλιευτικό σκάφος με προορισμό την Ιταλία ήταν γεμάτο με πρόσφυγες από τη Συρία, το Πακιστάν, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν και φέρεται να είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης. Όλες οι παραπάνω χώρες έχουν βιώσει στο πετσί τους την ιμπεριαλιστική ληστρική βία, τον πόλεμο και τα πραξικοπήματα, που έχει εξαπολύσει ο πιο δολοφονικός πολεμικός σχηματισμός του πλανήτη, το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών.

Ο μοναδικός επιτιθέμενος ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, έχει σκορπίσει τον θάνατο και την καταστροφή σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, με σκοπό την λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών των κρατών της Μέσης Ανατολής και των παραγωγικών τους δυνάμεων για να ανασυστήσουν οι ΗΠΑ το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα υπό την δική τους ηγεμονία.

Κυρώσεις, φονταμεταλιστικές οργανώσεις, πραξικοπήματα, διαμελισμοί, όλα αυτά αποτελούν όπλα στην φαρέτρα των ΗΠΑ για την ιμπεριαλιστική υποδούλωση των κρατών της Μέσης Ανατολής, χέρι-χέρι με την κοινή στάση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και των συνεργαζόμενων κυβερνήσεων.

Το σύνολο των ελληνικών κυβερνήσεων έχει παραχωρήσει γη και ύδωρ στους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές.

Από την μία μεριά, μέσα από την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, δημιουργούνται αυτές οι αμερικανονατοϊκές- στρατιωτικές υποδομές, ώστε να διευκολύνουν την στρατιωτική-ιμπεριαλιστική ληστεία των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Από την άλλη πλευρά, η χώρα μετατρέπεται σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» και «υγρο τάφο» των προσφύγων και μεταναστών, υλοποιώντας την αντιμεταναστευτική πολιτική του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού με την συνενοχή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Το τριήμερο εθνικό πένθος αποτελεί μια βαθύτατη εξόφθαλμη υποκρισία της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων του ευρωατλαντισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας. Μια υποκρισία με χέρια βαμμένα με το αίμα των προσφύγων και των μεταναστών, πάνω στην ρητορική κυβερνητικών στελεχών που συντάσσεται με την ρητορική των οργανώσεων του φασιστικού παρακράτους για «λαθροεποίκους» που υποτίθεται πως αξίζουν να πνίγονται στα νερά των θαλασσών μας.

Σαν Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ εκφράζουμε την βαθύτερη και πιο ταπεινή αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους εξαιτίας της αμερικανονατοϊκής ιμπεριαλιστικής ληστρικής βίας.

Παλεύουμε για την δημιουργία μαζικών-παλλαϊκών προϋποθέσεων για την ήττα του ΝΑΤΟ με σκοπό την αποδυνάμωση και την τελική ήττα του παγκόσμιου χωροφύλακα των Λαών, του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, καθώς και την έξοδο της χώρας μας από τα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας