Εργατικός Αγώνας

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και αποκατάστασή του στη δική του χώρα

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας 

Οι πολύνεκρες μάχες, οι εκατοντάδες νεκροί και οι μεγάλες καταστροφές λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Εξελίσσεται μία διαρκής γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων με πλήθος εγκλημάτων που στοιχίζουν ζωές, κατεστραμμένες πόλεις, ξεκληρισμένες οικογένειες και ένα λαό όμηρο.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το κράτος του Ισραήλ και τους προστάτες του, των συμφερόντων των οποίων αποτελεί χωροφύλακα στην περιοχή. Πριν από την επίθεση της Χαμάς προηγήθηκαν πλήθος επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων εναντίον παλαιστινίων, εγκληματικές ενέργειες, εισβολή ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων σε αίθουσα προσευχής στο τζαμί Αλ Ακσα πού εκδίωξαν τους πιστούς.

Ο κύριος Μητσοτάκης στο γνωστό του ρόλο δικαιολογεί την επιθετικότητα του Ισραήλ και την προετοιμασία εισβολής μεγάλης στρατιωτικής δύναμης στη λωρίδα της Γάζας μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή με το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Δεν θέλει να θυμάται την επιθετικότητα και τα εγκλήματα του Ισραήλ, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ενός λαού εκατομμυρίων να έχει τη δική του πατρίδα.

Στην ίδια λογική κινούνται οι ανακοινώσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους μπορεί η σύγκρουση αυτή να σταματήσει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της εθνικής αποκατάστασης των Παλαιστινίων στο δικό τους κράτους.

Θα συνεχίσει όμως η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ο ενεργός ρόλος του Ισραήλ για λογαριασμό των Αμερικανών και των συμμάχων τους, για την πειθάρχηση της αραβικής αντίστασης και τη στερέωση της κυριαρχίας των ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτό δεν πρόκειται άμεσα να εκλείψει και θα είναι η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων. Και το κυριότερο η Ελλάδα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση που παίρνει παγκόσμιο χαρακτήρα έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο με την πλευρά των πιο επιτιθέμενων δυνάμεων.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας