Εργατικός Αγώνας

Εύθυμα και σοβαρά

Σχολιάζει ο Ελεύθερος

Αρχίζουμε με κάτι καλό και ελπιδοφόρο. Είναι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, οι καταλήψεις αλλά και τα αιτήματα. Σταμάτημα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα αλλά και «έξω το εβραϊκό λόμπι και οι πολεμικές εταιρείες από τα πανεπιστήμια». Ας το βλέπουν και οι δικοί μας υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Άρθρα ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ υπάρχουν και από το Αμερικανό -Ισραηλινούς επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς) σημειώνουν ότι ο Σιωνισμός είναι αντίθετος με τη θρησκείας τους.

Οι παραιτήσεις πανεπιστημιακών λόγω πιέσεων και η αστυνομική βία είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ταυτόχρονα φορείς του κατεστημένου των ΗΠΑ, προβάλλουν κοινωνικά πρότυπα της αρεσκείας τους, απαγορεύουν τα δυσάρεστα.

Η εφημερίδα New York Times ενημέρωσε τους δημοσιογράφους υπαλλήλους της, ότι απαγορεύεται χρησιμοποίηση των λέξεων γενοκτονία και εθνοκάθαρση όταν σχετίζονται με τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Το ΥΠΕΞ με εσωτερική εγκύκλιο κάνει σύσταση να μη χρησιμοποιούνται οι λέξεις, μητέρα, πατέρας και τα υποκοριστικά, αλλά γενικά γονέας.

Δυτικά ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, πρόβαλαν δηλώσεις Ιρανών του εξωτερικού που καταδικάζουν την επίθεση και καλούσαν το λαό να ανατρέψει το καθεστώς. Και το όνομα αυτού; Παχλεβί διάδοχος του Σάχη.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισραήλ χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ δεν θα έκανε και δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα. Μεταξύ των άλλων επιδιώκουν με παρέμβαση στη Χάγη (ΔΔ) να μην καταδικαστεί ο Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου για τη δολοφονία 15.000 παιδιών στη Γάζα.

Χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Οι τελετές παράδοσης της φλόγας είχαν επιτυχία. Όμως η ουσία του πνεύματος των ολυμπιακών αγώνων έχει πάει περίπατο. Η Ελλάδα χώρα που γεννήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες και η Γαλλία χώρα που θα πραγματοποιηθούν έπρεπε να πρωτοστατούν για την ειρήνη. Απεναντίας πρωτοστατούν για συνέχιση του πολέμου τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μ. Ανατολή. Αλλά και στον αθλητισμό διακρίσεις. Η Γαλλία και η ΔΟΕ απαγορεύουν τη συμμετοχή στη Ρωσία και την Ουκρανία, όχι όμως το Ισραήλ. Αλλά γιατί η ομάδες του Ισραήλ στο μπάσκετ και του ποδόσφαιρο συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; μετακόμισε το Ισραήλ από την Ασία και ήρθε στην Ευρώπη;

Ο προεκλογικός αγώνας άρχισε για καλά. Μαζί και ο αντικομουνισμός. Διάφορα ντοκιμαντέρ προβάλλουν το σιδερούν παραπέτασμα, το τείχος, το διαμελισμό της Ευρώπης την κατάρρευση κομμουνισμού. Για τη δημοκρατία στην ΕΕ και τις χώρες της Αν. Ευρώπης. Ποια δημοκρατία; Αυτή που στην Ουκρανία και τις Βαλτικές χώρες απαγορεύεται στο 30% των κατοίκων να μιλάνε τη μητρική τους γλώσσα, που συμβαίνει να είναι ρωσικά.

Ο Κασελάκης με βαστάζο ένα πρώην ΓΕΕΘΑ περιοδεύουν τα νησιά του αιγαίου. Το σίριαλ θα συνεχιστεί και θα προβληθεί ίσως τα επόμενα χρόνια. Τι ζητάει; το ελάχιστο. Δυο τετραετίες πρωθυπουργός, για να ζωντανέψουν πατρίδα θρησκεία και οικογένεια, το ΝΑΤΟ και γενικά ότι λέει ο Μπάιντεν, όπως δήλωσε.

Ο Καρπόζηλος, όχι ο Χάρης ο άλλοτε πρωταθλητής της ελεύθερης πάλης, ο Κωστής της Νέας Αριστεράς σε συνέντευξη του αναφέρει μεταξύ άλλων «η αριστερά ξέχασε ή μάλλον άφησε στην άκρη τον ίδιο το αίτημα της σοβαρής αναδιανομής του παραγόμενο πλούτου». Λίγο αλλά καλό. Γίνεται μέσα στην ΕΕ; για σκεφτείτε το για το καλό σας.

Η Εύα η Καϊλή δήλωσε πικραμένη γιατί το Κόμμα της και η χώρα της δεν τη στήριξαν γι’ αυτό θα πάει στην Ιταλία. Τη χάσαμε την Εύα. Καλά ο Μητσοτάκης τι κάνει, έχει πάρει το μισό ΠΑΣΟΚ γιατί όχι και την Εύα; Μήπως αντιδρούσε η Δόμνα;

Ο Μητσοτάκης και ο Ιερώνυμος επισκέφτηκαν δομές της Ιεράς Μητροπόλεως, μη πάει το μυαλό σας ότι σχετίζεται με εκλογές απλά ο Ιερώνυμος ευκαιρίας δοθείσης «τάχωσε» στον Βελλόπουλο. Ο Μητσοτάκης πήρε τη σκυτάλη και από το βήμα της βουλής, επιτέθηκε στην ακροδεξιά τη φασιστική βεβαίωση. Βεβαίως αυτή την εκτός ΝΔ, για την εντός υπάρχει και αναβάθμιση και διεύρυνση.

Παραμονές εκλογών και κάποιες επιτυχίες στα σημειώνει η κυβέρνηση. Κάποια νομοσχέδια που θα λύνουν «χρόνιες καθυστερήσεις» ή κάποιες εξαρθρώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, κάποια επιδόματα, και βέβαια η επιτυχίες στον οικονομικό τομέα. Ποιες επιτυχίες, το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς είναι υπερδιπλάσιο της χρεοκοπημένης Ουκρανίας.

Εκεί που περισσότερο με μπερδεύει ο Μητσοτάκης είναι η Δικαιοσύνη. Είναι ανεξάρτητη ή όχι; Για τα Τέμπη να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Για την απόφαση για το Μάτι, όλο το κυβερνητικό επιτελείο ενάντια. Για ποια ανεξάρτητη, όλοι το ξέρουμε. Οι νόμοι ψηφίζονται από τη Βουλή και υπηρετούν και απαραίτητες κοινωνικές λειτουργίες αλλά και το υπάρχουν σύστημα. Η δε ηγεσία της Δικαιοσύνης, ορίζεται, διορίζεται από την Κυβέρνηση. Κάνω λάθος;

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας