Πολλές εκατοντάδες Λευκαδιτών πήραν μέρος στο συλλαλητήριο και πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Βορειοανατολικής Λευκάδας και το Εργατικό Κέντρο του νησιού.
Βασικό πρόβλημα που προβλήθηκε είναι η κατάρρευση των υποδομών. Ένα πρόβλημα που χρονίζει και το δημιούργησε η άναρχη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τουρισμού, η κρατική αδιαφορία και η ανεπάρκεια των τοπικών αρχών, η ελάχιστη χρηματοδότηση από το κράτος σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απόπειρες ιδιωτικοποιήσεων που ματαίωσαν οι κάτοικοι με τους αγώνες τους.
Τεράστια είναι η ανεπάρκεια του νερού στην αρχή ακόμα της τουριστικής περιόδου. Ενώ η ανάγκες για έργα ύδρευσης είναι τεράστιες απεντάχτηκαν από τα προγράμματα έργα 147 εκατομμυρίων ευρώ. Ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί και τα λύματα καταστρέφουν την κλειστή θάλασσα μεταξύ Λευκάδας και Ακαρνανίας και την ίδια στιγμή απεντάχτηκαν έργα 14 εκατομμυρίων ευρώ για το βιολογικό καθαρισμό και αποχετευτικά έργα χωρίς καμία αντίδραση των τοπικών αρχών. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην καθαριότητα, στο οδικό δίκτυο την προστασία των ακτών του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν πρόκειται για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και συγκεκριμένα για την κατασκευή γιγαντιαίας ιδιωτικής μαρίνας στον κλειστό κόλπο του Βλυχού που θα τον καταστρέψει κυριολεκτικά.
Μπροστά στις επενδύσεις και στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών και πολιτικών φίλων της κυβέρνησης όλα θυσιάζονται.
Η δυσαρέσκεια είναι στα ύψη και το πρόσφατο συλλαλητήριο δείχνει ότι οι αγώνες των κατοίκων θα κορυφωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Διεκδικώντας άμεση λύση στην ύδρευση, την αποχέτευση και στα υπόλοιπα προβλήματα στις υποδομές να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις να μην προχωρήσει η μεγάλη ιδιωτική μαρίνα, να προστατευτούν οι ακτές και το περιβάλλον και μαζί η ζωή και η προοπτική των κατοίκων.