Εργατικός Αγώνας

Κρίσιμη Κατάσταση στο Ε.Σ.Υ.: Αντίδραση για τις Εξοντωτικές 24ωρες Εφημερίες

Πιστοί στην ατζέντα υποβάθμισης του Ε.Σ.Υ. , φέρνουν το φθινόπωρο τις πολυαναμενόμενες  καθημερινές 24ωρες εφημερίες. Η μεγάλη αναμονή στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αναμένεται να αντιμετωπισθεί, όπως λέει το υπουργείο υγείας ,με την καθημερινή εφημερία των μεγάλων νοσοκομείων ( ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Λαϊκό , Γ. Γεννηματάς, Σωτηρία , Αλεξάνδρα , Ευαγγελισμός).

Τούτο σημαίνει : επιδείνωση των ήδη εξαντλητικών ωραρίων και συνεπώς περαιτέρω παραιτήσεις. Η εικόνα  που κυριαρχεί στα νοσοκομεία  περιφέρειας  (εκεί που ο Υπουργός απειλούσε ιδιώτες ιατρούς ώστε να καλύψουν εφημερίες), αναμένεται να μεταφερθεί και στα αστικά κέντρα. Σαφώς οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν τη φροντίδα που λαμβάνουν οι ασθενείς. Εξαντλημένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό συνεπάγεται αδυναμία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Δε χρειάζεται να επεκταθούμε στο γεγονός πως, η  πιθανότητα πρόσληψης του αναγκαίου  προσωπικού ώστε να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι  στο  ΕΣΥ φαντάζει ουτοπία.

Η απάντηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού πρέπει να ναι άμεση , μαζική με επιθετικά αιτήματα, δηλώνοντας πως χωρίς αυτούς δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία,  δηλαδή δεν σώζονται ζωές.  Μάλιστα το τελευταίο, πρέπει να  επικοινωνηθεί  στο  λαό για να είναι συμπαραστάτης στις αγωνιστικές διεκδικήσεις  των ιατρών – νοσηλευτών.

με πληροφορίες από capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας