Εργατικός Αγώνας

Το χρονογράφημα της Δευτέρας

γράφει ο Περίεργος..

Σε …σημαντικές διαπιστώσεις και ανακοινώσεις προχώρησε η κυβέρνηση σχετικά με την ακρίβεια.

Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ( που αν αποφασίσει να βγει στην σύνταξη θα την πάρει στα 58 αφού θα έχει συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες ένσημα από την εργασία του ) γνωστός στους κυβερνητικούς κύκλους και ως Σούπερμαν αφού κατόρθωσε να απαλλάξει τον Ελληνικό λαό από την Ολυμπιακή Αεροπορία και την ΔΕΗ, δήλωσε ότι η ακρίβεια είναι σαν την γρίπη !! Θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει είπε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί με τις επενδύσεις οι οποίες στην Ελλάδα είναι πολλές ταχύτητες πάνω από την υπόλοιπη Ε.Ε.

Για να συμπληρώσει ο Πρωθυπουργός ότι έστειλε επιστολή, στην γνωστή για την αντίσταση της στις πολυεθνικές Ούρσουλα πρόεδρο της κομισιόν. Στην επιστολή που αφορά τις αυξήσεις στο ρεύμα ζητά από την Ούρσουλα να παρέμβει για να σταματήσουν οι διαφορετικές τιμές ενέργειας από χώρα σε χώρα στην Ε.Ε, ονοματίζοντας ως υπεύθυνη για αυτό την Ρωσία !

Έτσι έδωσε έτοιμη την απάντηση της Ούρσουλας που θα απαντήσει – αν απαντήσει – ότι θα το εξετάσει αλλά υπεύθυνη είναι η …Ρωσία.

Ε ναι έτσι λύνονται αυτά στις μέρες μας.

Μόνο που η απλή γρίπη για την ακρίβεια όπως υπονόησε ο Χατζηδάκης έχει εξελιχθεί σε κάτι σαν κόβιντ που κρατάει χρόνια τώρα, και οι επενδύσεις – σε καθόλου παραγωγικούς τομείς – είναι μόνο για τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που χτυπούν και φεύγουν μαζεύοντας όσα περισσότερα κέρδη μπορούν, ενώ για τον λαό η μόνη ταχύτητα που υπάρχει είναι η όπισθεν όπως δείχνουν τα τελευταία νέα, αφού γίναμε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη ( μας πέρασε πλέον και η Βουλγαρία ) σε αγοραστική δύναμη.

Ο δε πρωθυπουργός θα μπορεί να συνεχίσει με επιστολές στην Ούρσουλα. Άλλωστε η πρώτη επιστολή που της έστειλε πριν τέσσερις για τις τιμές των τροφίμων έπιασε τόπο. Όπως είδαμε όλοι, οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ κόπηκαν μαχαίρι…

Πληροφορίες πάντως λένε ότι θα στείλει και άλλες επιστολές. Θα αφορούν την υγεία, τα ακριβά αυτοκίνητα, τις τιμές στα πιτόγυρα, και τις ξαπλώστρες στην Μύκονο.

Ανεξάντλητος και κυρίως ουσιαστικός ο πρωθυπουργός.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας