Εργατικός Αγώνας

Ανεμογεννήτριες και περιβάλλον

γράφει ο ..Ελευθέριος

Η εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής, η ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας,θα οδηγήσουν την κοινωνία σε ένα οικονομικό μαρασμό άνευ προηγουμένου. Οι πολίτες βλέπουν καμένα… βλέπουν ανεμογεννήτριες και βλέπουν και έκρηξη στις τιμές ρεύματος… Όχι δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση, οι εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δρούν ανεξέλεγκτα … ώστε να γεμίσουν την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες παρακάμπτοντας την κοινωνική αντίδραση.

Είναι πάρτι για λίγους ενώ την ίδια ώρα εκτινάσσονται οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος.

Αφού αυξάνεται η συμμετοχή στο ενεργειακό μείγμα των ανεμογεννητριών γιατί έχουμε έκρηξη στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος;

Η απάντηση βρίσκεται στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Ταυτόχρονα, προσπαθούν να μας πείσουν  ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για το περιβάλλον, όμως μελετητές σε αμερικανικά πανεπιστήμια το διαψεύδουν.

Μελέτη του Harvard έδειξε ότι η αιολική ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα απαιτεί πολύ περισσότερο χώρο από ό,τι πιστευόταν και μπορεί να προκαλέσει τοπικές κλιματικές αλλαγές, όπως αύξηση της θερμοκρασίας. Οι ανεμογεννήτριες επηρεάζουν την ατμόσφαιρα, προκαλώντας άνοδο της θερμοκρασίας κατά 0,24°C στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα τη νύχτα. Παρότι η αιολική ενέργεια έχει μακροπρόθεσμα οφέλη, οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι σημαντικές και αρνητικές.

Περισσότερα εδώ

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας