Εργατικός Αγώνας

το χρονογραφημα της Δευτέρας…14 Οκτωβρίου

Ξέρετε ότι υπάρχει μαγαζί στην Ελλάδα που βγάζει 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα για 365 μέρες το χρόνο, χωρίς το παραμικρό ρίσκο και χωρίς δικά του κεφάλαια, πατώντας μόνο μερικά κουμπιά;

Αν σας φαίνεται περίεργο η και απίθανο, υπάρχει όχι μόνο ένα αλλά τέσσερα !

Πρόκειται για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που το 2023 εισέπραξαν μόνο από προμήθειες 1,8 δις ευρώ !!

Προμήθεια παίρνουν από την χρήση του ΑΤΜ, από κάθε μεταφορά ποσού, από κάθε λογαριασμό που πληρώνουμε, από κάθε παράβολο που χρειαζόμαστε, γενικώς από κάθε τραπεζική συναλλαγή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνουν προμήθεια για απλή είσοδο στο κατάστημα, η περνώντας μπροστά από ένα ΑΤΜ αλλά ας μην προτρέχουμε….

1,8 δις ευρώ διαιρώντας τα με το 365 είναι 5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. ( 1,25 εκατομμύρια για κάθε μία από τις τέσσερις τράπεζες )

Το ότι λειτουργούν ως καρτέλ ( και στις προμήθειες ) το ξέρουν και οι…πέτρες. Προσφάτως το αντιλήφθηκε και η κυβέρνηση. Και παρεμβαίνοντας δυναμικά επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 41.612.000 ευρώ. Μην τρίβετε τα μάτια σας καλά διαβάσατε. Για 1,8 δις που εισέπραξαν πλήρωσαν πρόστιμο 41 εκατομμύρια δηλαδή περίπου 2,5%.

Τρόμαξαν τόσο πολύ οι τράπεζες με το πρόστιμο που το πρώτο εξάμηνο του 2024 εισέπραξαν 1,457 δις ευρώ από προμήθειες ( 1,8 δις όλο το 2023 ). Έτσι που πάνε το 2024 θα φτάσουν τα 3 δις ευρώ από προμήθειες και θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να τους βάλει πρόστιμο 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για κυβερνητικό σχέδιο εξόντωσης των τραπεζών…

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας