Εργατικός Αγώνας

Ικετεύοντας τους φαρμακάδες

Η φράση “ρεζίλι των σκυλιών” ταιριάζει γάντι στη στάση της ΕΕ σχετικά με το ζήτημα του εμβολιασμού και τη στάση των φαρμακευτικών εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό.

Αφού μας ζαλίσανε κυριολεκτικά όλον αυτόν τον καιρό οι Ευρωπαίοι “σύμμαχοι μας” ότι είναι έτοιμοι να προμηθευτούν τις απαραίτητες ποσότητες για τα κράτη μέλη της ΕΕ από τις φαρμακευτικές έχοντας κλείσει τις απαραίτητες συμφωνίες, τώρα κυριολεκτικά, σέρνονται πίσω από τις διαθέσεις των μεγαλοεταιρειών φαρμάκου.

Έναν σκασμό λεφτά έδωσαν οι ΗΠΑ και τα κράτη μέλη της ΕΕ από τους κρατικούς προϋπολογισμούς τους για να προχωρήσει ταχύτατα η παραγωγή του εμβολίου, κι αφού τα τσέπωσαν καλά-καλά οι καπιταλιστές φαρμακάδες, τώρα με βήματα χελώνας προμηθεύουν τις χώρες της ΕΕ, με αποτέλεσμα να μην προχωρά με την κατάλληλη ταχύτητα το εμβολιαστικό πρόγραμμα κάθε χώρας.

Οι αστικές κυβερνήσεις όταν πρόκειται να σώσουν τις τράπεζες και την καπιταλιστική οικονομία, με ταχύτητα αστραπής βρίσκει λύσεις σε βάρος των λαών, ενώ σε μια πανδημία με εκατόμβη νεκρών ανθρώπων, χορεύει ανάλογα πως χτυπάει τον ταμπουρά ο κάθε καπιταλιστής.

Παίζουν με τις ζωές μας κυριολεκτικά!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας