Εργατικός Αγώνας

Κάλεσμα σε συγκέντρωση από τη Μετωπική Δράση Λευκάδας

Σάββατο 27 Μάρτη ατις 11 π.μ. στον Άη Μηνά.

Έκλεισε ένας χρόνος με την Πανδημία αφού είχαν προηγηθεί 10 ολόκληρα χρόνια μνημονίων. Το αποτύπωμα στο  λαό και  τη νεολαία είναι από κάθε άποψη τραγικό, στους μισθωτούς,  στους ανέργους, τους επαγγελματίες που έβαλαν ή ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, στη  νεολαία με 500.000 μετανάστες στην Ευρώπη, στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και με το δημόσιο χρέος εκτός ελέγχου.

Από τους 12 μήνες πανδημία η κυβέρνηση έχει σε καραντίνα τη χώρα οκτώ ολόκληρους μήνες, παρόλα αυτά η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, οι νεκροί έφτασαν τις 7.500 με προοπτική να ξεπεράσουν τους 10000, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, η οικονομία και τα οικονομικά του λαού ισοπεδώθηκαν.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η πανδημία κλείνοντας τον κόσμο στα σπίτια του, πέραν του εντελώς αναγκαίου, είναι απαραίτητη η αναστήλωση του συστήματος υγείας, πρωτίστως της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επείγουσα ανάγκη οι προσλήψεις στα νοσοκομεία, η αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας και η διενέργεια μαζικών test για να εντοπίζονται τα κρούσματα και να μην διασπείρουν τον ιό.

Να αντιμετωπισθεί ο τεράστιος συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις μεγάλες επιχειρήσεις που δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα, στα σχολεία. Όλα αυτά απαιτούν οικονομικούς πόρους η κυβέρνηση όμως προτίμησε να μειώσει τα κονδύλια του προϋπολογισμού για την υγεία και να μειώσει επίσης στο προσωπικό εν μέσω πανδημίας.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποδείχθηκε  ανεπαρκές σε πρωτοφανή βαθμό, κυβερνητικά κόμματα – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- κρατική μηχανή και συνολικά οι μηχανισμοί του κράτους.  Δεν πρόκειται απλώς για αδυναμία διαχείρισης ή για λάθος εκτιμήσεις, πρόκειται για τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την εξυπηρέτησή τους, πρόκειται για την απόλυτη πειθάρχηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επίσης αποδείχθηκε τραγικά ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και την προμήθεια εμβολίων. Όλα αυτά είναι απόδειξη της πολιτικής χρεοκοπίας τους.

Η κυβέρνηση από τη μία καλεί σε ομοψυχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ίδια ώρα προωθεί τεράστιες αντιλαϊκές ανατροπές σε όλους τους τομείς, διογκώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και χρησιμοποιεί πρωτοφανή καταστολή για την διάλυση των κινητοποιήσεων.  Οικοδομεί αυταρχικό κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση πολιτεύεται όπως όταν ήταν κυβέρνηση, ψήφισε και εφάρμοσε το 3ο μνημόνιο, τα   έδωσε όλα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, φόρτωσε το λαό ασήκωτα βάρη, έφτασε την αμερικανοκρατία στα ύψη, μετάτρεψε τη χώρα σε απέραντη αμερικάνικη βάση. Οι  συγκρούσεις του με την κυβέρνηση είναι για δευτερεύοντα θέματα και στόχο έχουν να προσελκύσει τους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας για να επανέλθει στην κυβέρνηση και να πολιτευτεί με ανάλογο τρόπο. Να έχουμε δηλαδή επανάληψη του 2015.

Αξίζει να εμπιστεύεται κάνεις αυτά τα κόμματα, αυτό το πολιτικό σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση πού την πλάσαραν ως το απάνεμο λιμάνι για τη χώρα και τον ελληνικό λαό; Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης;

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία ο λαός όλος πρέπει να ζυγίσουν με ψυχραιμία την κατάσταση, να αποδώσουν στον καθένα τις ευθύνες του και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Να μην αναθέσουν τη ζωή και το μέλλον τους σε κόμματα και κυβερνήσεις που αύριο όλες οι αποφάσεις τους θα είναι εναντίον τους.

Η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη μέρα με τα συσσωρευμένα προβλήματα και το θηριώδες δημόσιο χρέος που καλείται ο λαός να αποπληρώσει και με μνημονιακά μέτρα να φτάνουν χρονικά ως το 2060.

Οι ελπιδοφόροι αγώνες που αναπτύσσονται τελευταία για την υγεία, την παιδεία την αστυνομική βία πρέπει να δυναμώσουν, να πάρουν πιο πλατύ μαζικό χαρακτήρα, να αγκαλιάσουν όλα τα λαϊκά στρώματα. Να δώσει και η Λευκάδα μαζικά  το δικό της  παρόν.

Να διεκδικήσει ο λαός τη ζωή και την προκοπή του απαιτώντας:

  • Αύξηση των μισθών και των ημερομισθίων, ουσιαστική βελτίωση των εισοδημάτων ολόκληρου του πληθυσμού. 751 ευρώ κατώτερος μισθός.   
  • Δουλειά για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους, επιδότηση των ανέργων με το 80% του κατώτερου μισθού για ολόκληρο το χρόνο ανεργίας.
  • Δημόσιο σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας για όλο το λαό με βασικό πυλώνα του ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με ικανοποιητικές συντάξεις.
  • Σύγχρονο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο για όλους τους νέους.
  • Δημοκρατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, να  τελειώνουμε με την αστυνομοκρατία, να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.
  • Διαγραφή του χρέους των νοικοκυριών και των μικροεπιχειρήσεων.
  • Παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους με προοπτική την διαγραφή του.
  • Απειθαρχία στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί αλλιώς τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

 

ΟΛΟΙ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  27 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ  11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

(τηρώντας  τα μέτρα  προστασίας)

ΝΑ  ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΖΩΕΣ  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ  ΑΝΤΙ  ΓΙΑ  ΓΙΑΤΡΟΥΣ

 

ΛΕΥΚΑΔΑ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας