Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μυθιστορήματα, αρκετά πρωτοπόρο, είναι «η Κάρι μας» του Ντρέζερ. Είναι το πρώτο έργο του αμερικανικού νατουραλισμού και ουσιαστικά το πρώτο κοινωνικό μυθιστόρημα που παρουσιάστηκε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Η υπόθεσή του αφορά μια νεαρή κοπέλα που φτάνει από την αμερικανική επαρχία στο Σικάγο και γίνεται μήλο της έριδος ανάμεσα σε δυο άντρες, καταλήγοντας να συζήσει εκτός γάμου με τον  ένα εξ αυτών. Με την μετακόμισή τους στη Νέα Υόρκη η οικονομική κατάστασή τους επιδεινώνεται και φτάνει σε σημείο να τον ζει καθώς ο άντρας αποφεύγει να ψάξει για δουλειά.

Μια υπόθεση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία με τον βαθύ συντηρητισμό της. Όμως, το βιβλίο στάθηκε πρωτοπόρο για το αμερικανικό μυθιστόρημα και ο συγγραφέας του ο Αμερικάνος Ζολά.

Η ανάπτυξη του θέματος διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του νατουραλισμού και η ανάπτυξη τόσο του θέματος όσο και των χαρακτήρων του δίνουν τη χροιά του αριστουργήματος στο συγκεκριμένο βιβλίο.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE Παιδεραστές και… Φαρισαίοι!
Κυριακή, 13 Μαΐου 2018
Γράφει ο Αμετανόητος. Αγανάκτηση και οργή πλημύρισε όσους διάβασαν στο αστυνομικό ρεπορτάζ την ασέλγεια σε βάρος 11χρονης στο Βόλο. Όχι επειδή κάτι τέτοιες φρικαλεότητες δεν έχουν ξανασυμβεί ή δεν θα ξανασυμβούν –δυστυχώς φαίνεται πως οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ