Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα νέο τρόπο μυθιστορήματος μάς προτείνει με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της η Βρετανίδα συγγραφέας, το autofiction. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο καθώς η Φέι, το «alter ego» της, έχει μια διαρκή παρουσία σε ολόκληρο το βιβλίο χωρίς να μιλάει ουσιαστικά καθόλου για τον εαυτό της.

Μέσα από το μυθιστόρημα έχουμε την δυνατότητα να δούμε το περίγραμμα της μέσα από τις κινήσεις  της και μέσα από άλλους ανθρώπους. Με τον τρόπο αυτό κατορθώνει να μας δώσει ένα επιστέγασμα της προσωπικότητάς της. Με τον τρόπο αυτό κατορθώνουμε να δούμε όχι απλά και μόνο κάποια στοιχεία της προσωπικότητας της συγγραφέως, αλλά να διεισδύσουμε στο βαθύτερο «εγώ» της και να δούμε τον τρόπο σκέψης της και τις αντιλήψεις της όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από τις αντιλήψεις και τις κινήσεις των άλλων.

Μέσα από τις ιστορίες των άλλων η συγγραφέας, και η κεντρική της ηρωίδα, πραγματοποιεί ένα υπαρξιακό ταξίδι, προσπαθώντας μέσα από το περίγραμμα να αυτοπροσδιοριστεί και να φέρει κοντά της τον αναγνώστη. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα και κινείται στη σφαίρα της υψηλής λογοτεχνίας. Θέλω να πιστεύω ότι στα ίδια επίπεδα κινούνται και τα υπόλοιπα βιβλία της τριλογίας.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE Άλλος με τη βάρκα μας!
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ονομάτων όπως του Τέρενς Κουίκ, της Έλενας Κουντουρά ή του Βασίλη Βασιλικού, ενόψει των εθνικών εκλογών. Ονόματα μιας ετερόκλητης πολιτικής... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

Αξίζει να δείτε

IMAGE Βιβλιοπαρουσίαση: Εργατική τάξη και Επανάσταση
Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Polis Art Café.   >>>>>>