Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μυθιστορήματα, αρκετά πρωτοπόρο, είναι «η Κάρι μας» του Ντρέζερ. Είναι το πρώτο έργο του αμερικανικού νατουραλισμού και ουσιαστικά το πρώτο κοινωνικό μυθιστόρημα που παρουσιάστηκε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Δυσκολεύτηκα αρκετά να ολοκληρώσω το συγκεκριμένο βιβλίο και οι λόγοι είναι πολλοί. Πρόκειται για ένα βιβλίο που το έγραψε ένας τρόφιμος ενός οίκου ευγηρίας στην Ολλανδία και μας περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνουν οι τρόφιμοι του συγκεκριμένου οίκου.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Για μια ακόμη φορά οι εκδόσεις Καστανιώτη μάς προσφέρουν ένα βιβλίο ενός σημαντικού συγγραφέα άγνωστου στο ελληνικό κοινό, του Ντράγκο Γιάντσαρ, ενός συγγραφέα με σημαντική παρουσία στη κεντρική Ευρώπη, όχι μόνο στη πεζογραφία, αλλά και στο δοκίμιο και στο θέατρο.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Είναι από τις λίγες φορές που σκέφτομαι αρκετή ώρα τι πρέπει να γράψω για ένα βιβλίο και ο λόγος είναι ότι «Οι ξεριζωμένοι» δεν είναι ένα απλό βιβλίο. Είναι μια γροθιά στο στομάχι  για πολλά από τα γεγονότα τα οποία ενώ τα βλέπουμε γύρω μας και τα γνωρίζουμε πολλές φορές τα προσπερνάμε και συχνά κατηγορούμαι αυτούς τους ανθρώπους.

Περισσότερα...

IMAGE Παιδεραστές και… Φαρισαίοι!
Κυριακή, 13 Μαΐου 2018
Γράφει ο Αμετανόητος. Αγανάκτηση και οργή πλημύρισε όσους διάβασαν στο αστυνομικό ρεπορτάζ την ασέλγεια σε βάρος 11χρονης στο Βόλο. Όχι επειδή κάτι τέτοιες φρικαλεότητες δεν έχουν ξανασυμβεί ή δεν θα ξανασυμβούν –δυστυχώς φαίνεται πως οι... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ